Zijn elektronische sigaretten goedkoper dan roken?

Zijn elektronische sigaretten goedkoper dan roken?

Er zijn veel mensen die roken, één van de redenen waarom ze dit doen is om stress tegen te gaan. Een sigaret bevat namelijk de stof nicotine, waarvan je je ontspannen gaat voelen. Voor ongeveer 20 minuten doet de nicotine zijn werk en heb je even geen last van stress, maar daarna komt het weer terug. Wanneer je geen nicotine meer binnenkrijgt, krijg je vaak problemen met je concentratie, voel je je onrustig en wordt je humeur slecht. Roken is dus niet bepaald een gezonde gewoonte, want het is verslavend en schadelijk voor je longen. Ook is roken niet bepaald goedkoop. Om van hun rookverslaving af te komen gebruiken veel mensen de E-sigaret. Deze sigaret is qua nicotinehoeveelheid aan te passen zelfs tot geen nicotine, maar geeft je wel het gevoel dat je aan het roken bent. Bovendien zijn elektronische sigaretten veel goedkoper dan normale sigaretten. Wil je meer weten over de voordelen van e-sigaretten? Je kunt er meer over lezen in deze blog!

Elektronische sigaret als afkickmiddel

Het lukt maar weinig mensen om in één keer te stoppen met roken. De elektronische sigaret is daarom een redmiddel voor veel mensen, want je ervaart het gevoel dat je aan het roken bent, maar met een nicotinevrije e-sigaret adem je geen nicotine meer in. Door middel van e-sigaretten kunnen rokers daarom binnen korte tijd hun gezondheid erg verbeteren. Een elektronische sigaret is niet helemaal onschuldig, want er zitten nog steeds stoffen in die een schadelijk effect kunnen hebben, maar het is een veel betere optie dan de traditionele sigaret. Sommige e-sigaretten bevatten nicotine, andere niet. Met behulp van een elektronische sigaret kun je het roken in je eigen tempo afbouwen: je begint met een e-sigaret met nicotine, stapt over naar een sigaret zonder nicotine en eindigt zonder nog te roken.

Met een elektronische sigaret kun je geld besparen

De elektronische sigaret wordt elk jaar populairder. Er zijn steeds meer mensen die besluiten te gaan stoppen met roken, want het is ongezond en prijzig. Een voordeel van de e-sigaret is dat ze veel goedkoper zijn dan een normale sigaret. Je koopt namelijk eenmalig een e-sigaret, die je zelf kunt aanvullen met liquid. Deze liquid kun je zelf maken, waardoor je een groot bedrag kunt besparen ten opzichte van wanneer je nog rookt. Want roken wordt elk jaar duurder, terwijl elektronische sigaretten steeds toegankelijker worden.

Elektronische sigaretten zijn er in elke smaak verkrijgbaar

Een van de redenen dat e-sigaretten zo populair zijn is omdat ze er in verschillende smaken zijn. In 2017 waren er alleen al 245 smaken verkrijgbaar, en dit aantal is de afgelopen jaren nog meer gestegen. De smaken waaruit je kunt kiezen zijn onder andere vanille, kers, appel, munt, mango of tabak. Dit maakt dat er voor iedere roker wel een e-sigaret is die bij zijn of haar smaak aansluit. Met een e-sigaret kun je dus afkicken van je ongezonde gewoonte, maar kun je nog wel genieten van de verschillende smaakjes zonder schade op te lopen!

Geen bruine vlekken op de muur

Laatste niet te onderschatten voordeel van elektrische sigaretten ten opzichte van gewone sigaretten is dat muren, meubelen schilderijen et cetera vrij zullen blijven van verkleuring en het stinkt niet.