Welke vloer kies je voor jouw woning?

Welke vloer kies je voor jouw woning?

Je hebt net een nieuwe woning en het eerste waar je vaak over na gaat denken is de vloer. Deze moet namelijk als eerst worden aangelegd, voordat het interieur erin komt. Maar welke vloer kies je nou? Het kiezen van de juiste vloer is soms zeer lastig, want er zijn namelijk veel verschillende soorten. Helemaal als je ook nog eens meerdere kamers hebt waar je diverse ondergronden wilt hebben. Soms past een type vloer niet bij een kamer, bijvoorbeeld als je een grove vloer in een kamer plaatst waar je juist tot rust moet komen. Het is daarom belangrijk om een vloer te kiezen die past bij de functie van de ruimte.

Verschillende soorten vloeren

De meeste mensen kiezen vaak voor een vloer die makkelijk is aan te leggen en waar verder bijna geen onderhoud voor nodig is. Eén van meest gekozen ondervloeren is daarom ook laminaat. Met deze ondergrond heb je bijna geen onderhoud en bovendien is het ook eenvoudig te plaatsen. Een laminaatvloer is vrij neutraal en past in vrijwel alle ruimtes. Alhoewel parket nog altijd wordt gezien is de favoriete ondergrond in de huiskamer, mag laminaat zich zeker een concurrent noemen. Een andere levendige vloerenklassieker is natuursteen. Ook deze ondergrond wordt steeds vaker gekozen, maar dan meer voor andere ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast zijn andere populaire ondergronden marmer, tegels, graniet en kalksteen.

Vloeren laten aanleggen door een vakkundige

Sommige vloeren zijn heel makkelijk aan te leggen en kun je best zelf doen. Andere ondergronden zijn toch wat lastiger en daar heb je wel de nodige kennis en inzicht voor nodig. In dat geval is het verstandig om jouw vloer te laten leggen door een vakkundige. Iemand die er verstand van heeft en over de juiste middelen beschikt. Op die manier weet je zeker dat je een ondergrond krijgt van topkwaliteit die ook nog eens op professionele wijze is aangelegd. Op de langer termijn zal je hier zeker profijt van hebben en ben je blij dat je het uit handen hebt gegeven.