Welke tuintrends zien we dit voorjaar?

Welke tuintrends zien we dit voorjaar?

Met het voorjaar voor de deur is het tijd om je tuin op te frissen en te genieten van het buitenleven. Hier zijn enkele tuintrends voor dit voorjaar om je te inspireren. Wij werken deze in onderstaand artikel graag voor je uit. 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en riet zijn dit voorjaar erg populair. Deze materialen geven je tuin een organische en warme uitstraling en passen goed bij een duurzame levensstijl. Denk aan houten meubels, een stenen terras en een rieten schutting.

Kleurrijke borders

Felle kleuren zijn een opvallende trend dit voorjaar. Combineer verschillende kleuren bloemen en planten om een ​​levendige en kleurrijke border te creëren. Voeg verschillende tinten van dezelfde kleur toe voor een rustgevend effect.

Tuinieren in potten

Tuinieren in potten is ideaal voor kleine tuinen of balkons. Kies verschillende maten en vormen van potten en combineer verschillende soorten bloemen en planten. Zo creëer je een speelse en creatieve tuin.

Gezellige zithoekjes

Een gezellige zithoek in je tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Kies comfortabele tuinmeubels en voeg decoraties zoals kussens, plaids en verlichting toe voor een huiselijke sfeer.

Moestuin

Een moestuin in je eigen achtertuin is een populaire trend dit voorjaar. Het kweken van je eigen groenten en kruiden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gezond en leuk. Kies voor makkelijke gewassen zoals tomaten, sla, wortels en kruiden.

Cortenstaal borderranden

Borderranden zijn een populaire trend in de tuin. Cortenstaal is een metaallegering die roestvast is en een mooie roestkleurige patina ontwikkelt na verloop van tijd. Een cortenstaal borderrand is niet alleen duurzaam en weerbestendig, maar geven ook een modern en strak uiterlijk aan je tuin. Ze kunnen gebruikt worden om verschillende delen van de tuin van elkaar te scheiden, zoals planten, gazon en bestrating. Daarnaast zijn ze ook handig om te voorkomen dat gras en planten zich verspreiden naar ongewenste gebieden.

Kortom, dit voorjaar draait het allemaal om het creëren van een natuurlijke en gezellige buitenruimte waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Laat je inspireren door deze tuintrends en maak met onze tips van je tuin een heerlijke plek om te zijn.