Hoe verwijder ik groene aanslag van mijn terras of houten schutting?

Hoe verwijder ik groene aanslag van mijn terras of houten schutting?

De groei van groene algen op buitenoppervlakken is een probleem voor huiseigenaren in heel Nederland. Lees hier alles wat u moet weten over groene algen, waarom u ze op uw terras heeft, hoe u ze verwijdert en hoe u voorkomt dat ze terugkeren.

Waarom heb ik groene aanslag op mijn terras?

Groene algen vormen zich normaal gesproken op delen van uw terras waar het licht beperkt is. Onder de schaduw van bomen waar regenwater blijft hangen, is de perfecte omgeving voor groene algen om te gedijen. Aangetaste oppervlakken worden slijmerig als ze nat zijn. Dit veroorzaakt een slipgevaar waar mogelijk ongelukken kunnen gebeuren. Als algen in de zomer drogen, worden ze zwart en ziet het terras er donker en vies uit, wat ideale omstandigheden biedt om het proces de volgende winter opnieuw te laten beginnen.

In vochtige maar milde omstandigheden (hallo Nederland!) kan groene aanslag vruchtbaar zijn en snel uitbreiden!

Hoe verwijder ik groene algen van mijn terras?

Er zijn verschillende methoden om groene aanslag te verwijderen, lees alle tips op deze blogpost. Een korte samenvatting hiervan vindt u hieronder;

  • Hogedrukreiniger: hiermee worden de algen verwijderd, maar kan ook het terrasoppervlak en de voeg worden beschadigd, waardoor er meer werk ontstaat.
  • De gemakkelijke oplossing is om een speciale groene aanslag reiniger aan te brengen.

Kies uw groene aanslag reiniger zorgvuldig, want er zijn veel producten beschikbaar die eenvoudigweg derivaten van bleekmiddel zijn. Deze zullen de kleur van de algen verwijderen, maar niet het probleem. Los het probleem correct op met een effectieve algenverdelger. Deze behandeling zal de groene, slijmerige vlekken doden en verwijderen en uw terras herstellen. Bij de meeste van deze producten spuit je het gebied, laat je het een paar minuten zijn magie uitwerken, schrob je met een dekborstel of duwbezem en spoel je het gebied daarna af met water.

Hoe voorkom ik toekomstige schimmel- en groene aanslag?

Om toekomstige schimmel- of algenproblemen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat het gebied regelmatig kan uitdrogen en dat het goed geventileerd is. Dit kan betekenen dat u overhangende bomen of struiken moet snoeien, terrasmeubilair moet verplaatsen of afwateringspaden moet aanleggen om te voorkomen dat er water wordt verzameld.