Groente kweken in de tuin of op het balkon

Groente kweken in de tuin of op het balkon

De laatste weken zien we in de folders erg veel producten om zelf groente te kweken en daarom wilde we hier toch even wat over kwijt. Bij winkels als Xenos, Ikea en Blokker zijn de laatste maanden vaak 'zelf kweek setjes' te koop voor lage prijzen.

Voor een euro of drie ben je al de nieuwe eigenaar van een plantje of drie. Iedere dag een beetje water sproeien en over twee maanden eet je uit je eigen tuin. Naast het feit dat het kweken van groente in een stukje van jouw tuin erg leuk, praktisch en geld besparend is raden wij dit mensen met een balkon ook aan.

Nu raden wij het kopen en onderhouden van groenten niet aan, omdat het geld besparend is, maar omdat het in de zomer er ook nog eens heel leuk uitziet op een balkon. Voor een balkon kun je heel leuk een rek kopen (tegen de muur aan) of hangrekken, die je over de wand naar de buren heen kunt hangen. In deze rekken plaatst je vervolgens een plantje of tien, waarna je over een paar maanden een geweldig mooie groene kast/wand hebt vol met eetbare producten.