Wat is er tegenwoordig allemaal met mogelijk met geluidsisolatie?

Wat is er tegenwoordig allemaal met mogelijk met geluidsisolatie?

De laatste jaren maakt de technologie een enorme ontwikkeling mee. Dit zien we terug bij alle techbedrijven, maar we realiseren ook niet altijd wat er allemaal ontwikkeld wordt om ons huis bijvoorbeeld te isoleren. Langer de warmte in je huis vast houden of de warmte juist buiten de deur houden? Duurzaam wonen is hip en er zijn tientallen ontwikkelingen. Naast al deze duurzame en groene oplossingen zijn er nu ook steeds vaker andere inovatieve oplossingen op de markt te vinden. In dit artikel neem ik jullie mee in het onderwerp ‘geluidsisolatie’.

Uit onderzoek van RTL blijkt dan bijvoorbeeld bijna een miljoen mensen ernstig geluidshinder hebben van wegverkeerd. Daarnaast zijn ook treinen, vliegtuigen en windturbines voor honderdduizenden Nederlanders een enorme bron van geluidshinder. En voor ons artikel wellicht het belangrijkste getal. Zo’n vijf procent van de Nederlanders heeft last van andere buurtbewoners. Vaak in appartementencomplexen, maar ook zeker in rijtjeshuizen. Voornamelijk in jaren dertig woningen zijn de wanden erg dun, waardoor dit erg gehorig kan zijn.

Soorten geluidsinstallatie

Met de nieuwe technologie van vandaag de dag is er erg veel mogelijk. Vloer, plafond en/of muur isolatie is voor bijna iedere woning mogelijk. Er zijn verschillende soorten isolatie die u kunnen helpen bij het bestrijden van de geluidsoverlast van uw buren. Deze wordt onderverdeeld in plafond-, muur- en vloerisolatie.

Vloerisolatie

Door gebruik te maken van een wollige blok als onderlaag van de houten (of laminaten) vloer wordt de holle ruimte, die voor de geluidsversterking zorgt, gedempt en zal het geluid van de bovenburen gedempt worden. Deze vorm van geluidisolatie wordt veelvoudig toegepast in appartementen

Muurisolatie

Er zijn verschillende akoestische wandoplossingen die er voor zorgen dat uw muren naar de buren gedempt worden door het geluid. De muurisolatie oplossingen zijn vaak op maat, omdat er rekening gehouden moet worden met de beschikbare ruimte, het budget en de wensen van de klant.

Plafondisolatie

Met speciale geluidsdempers wordt de plafond isolatie aangebracht. Deze dempers zorgen ervoor dat de lage frequenties worden opgevangen en het weer stil wordt in uw huis. Afhankelijk van de situatie kan dit betekenen dat u uw plafond moet laten verlagen.

Al bij al zijn er tegenwoordig veel passende oplossingen om uw geluidsoverlast op te lossen of in ieder geval sterk te verminderen.