Hoe kun je WIFI versterkers gebruiken voor sneller internet in huis?

Hoe kun je WIFI versterkers gebruiken voor sneller internet in huis?

Veel mensen ervaren problemen met hun wifi-signaal in huis. Denk aan haperende videostreams, trage downloadsnelheden en wegvallende verbindingen. Gelukkig is er een oplossing: wifi-versterkers. Deze apparaten vergroten het bereik van je wifi-netwerk, zodat je in iedere hoek van je huis kunt genieten van een snelle en stabiele internetverbinding. In dit artikel leggen we uit hoe je goede wifi-versterkers kunt gebruiken voor sneller internet in huis.

Wat zijn wifi-versterkers?

Wifi-versterkers, ook wel wifi-repeaters genoemd, zijn apparaten die je in het stopcontact kunt steken. Ze vangen het draadloze signaal van je router op en zenden dit signaal opnieuw uit, maar dan met een groter bereik. Hierdoor wordt het wifi-signaal versterkt en kun je ook op plekken in huis waar je voorheen geen bereik had, gebruikmaken van wifi.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wifi-versterker?

Niet alle wifi-versterkers zijn even goed. Het is daarom belangrijk om op een aantal zaken te letten wanneer je een wifi-versterker wilt aanschaffen:

Snelheid: Kies een wifi-versterker die een hoge snelheid ondersteunt, zodat je kunt genieten van een snelle internetverbinding.

Compatibiliteit: Controleer of de wifi-versterker compatibel is met je router. Niet alle wifi-versterkers werken samen met iedere router.

Installatiegemak: Kies een wifi-versterker die eenvoudig te installeren is, zodat je zonder gedoe snel kunt genieten van een beter bereik.

Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende wifi-versterkers en kies een model dat past binnen je budget.

Goede wifi-versterkers

Er zijn verschillende merken en modellen wifi-versterkers verkrijgbaar. Een merk dat bekendstaat om zijn goede wifi-versterkers is Netgear. De Netgear AC750 wifi-versterker is een populair model dat een bereik tot wel 90 vierkante meter kan leveren. Het apparaat heeft twee externe antennes voor een optimaal bereik en ondersteunt een maximale snelheid van 750 Mbps.

Een andere goede optie is de TP-Link AC1200 wifi-versterker. Dit model heeft een bereik tot wel 120 vierkante meter en ondersteunt een maximale snelheid van 1200 Mbps. Daarnaast beschikt het apparaat over een ethernetaansluiting, zodat je ook bedrade apparaten kunt aansluiten.

SmartWIFI van Ziggo

Als je internetabonnement bij Ziggo hebt, kun je ook gebruikmaken van de SmartWIFI-oplossing. Met SmartWIFI van Ziggo wordt je wifi-netwerk automatisch geoptimaliseerd voor de beste dekking en snelheid in je huis. Ziggo gebruikt hiervoor speciale wifi-versterkers die in verbinding staan met je modem. Deze versterkers zorgen ervoor dat je in iedere ruimte kunt genieten van een uitstekende wifi-verbinding.

Om gebruik te kunnen maken van SmartWIFI hoef je geen aparte wifi-versterkers aan te schaffen. Deze worden namelijk gratis door Ziggo ter beschikking gesteld aan klanten die een internetabonnement afnemen bij Ziggo.

Wifi-versterkers zijn een uitstekende oplossing voor wie graag overal in huis wil kunnen genieten van een snelle en stabiele internetverbinding. Let bij het kiezen van een wifi-versterker op de snelheid, compatibiliteit, installatiegemak en prijs. Goede merken om naar te kijken zijn onder andere Netgear en TP-Link. Als je internetabonnement bij Ziggo hebt, kun je ook gebruikmaken van de SmartWIFI-oplossing met gratis wifi-versterkers. Kies de wifi-versterker die het beste bij jouw wensen en budget past en geniet van snel internet in elke hoek van je huis.