Waarom kiezen voor glasvezelbehang?

Waarom kiezen voor glasvezelbehang?

Als je binnenkort gaat behangen, overweeg dan om glasvezelbehang te kiezen. Dit materiaal sluit namelijk naadloos aan op de muur en is ook nog eens ijzersterk. Steeds meer mensen kiezen voor glasvezelbehang, waarom ze dat doen? Je leest het hieronder!

Vochtafvoer

Een gemiddelde muur krijgt per jaar tussen de 3000 en 4000 liter vocht te verwerken. Als dit vocht niet weg kan, ontstaan er scheurtjes in het stucwerk. Het is dan ook belangrijk dat al deze liters vocht goed afgevoerd worden, zodat het stucwerk goed beschermd blijft. Glasvezelbehang is ervoor gemaakt om vocht af te kunnen voeren, het zorgt ervoor dat stucwerk er altijd uitstekend uit blijft zien. Je kunt kiezen uit verschillende soorten glasvezelbehang, waardoor dit behang ook nog eens prima aansluit bij jouw woonstijl.

Glasvliesbehang

Glasvezelbehang is een verzamelnaam voor verschillende soorten glasvezelbehang. Eén van die soorten is glasvliesbehang. Kenmerkend voor glasvliesbehang is dat er geen papier aan te pas komt. Het is mogelijk om te kiezen voor specifiek glasvliesbehang dat egaal is, dit geeft een mooi glad en afgewerkt effect. Doordat glasvliesbehang flink dicht geperst is, heeft het een prachtig glad uiterlijk wat veel mensen aanspreekt. Ideaal als je bijvoorbeeld een modern, strak interieur hebt. Komt ook nog eens bij dat glasvliesbehang prima aangebracht kan worden door de doe-het-zelver.

Vliesbehang is ideaal voor nieuwbouwhuizen

Ben je als behanger veel werkzaam in nieuwbouwhuizen? Dan is vliesbehang ideaal. Dit behang is namelijk krimpvrij en oersterk. In de muren van nieuwbouwhuizen kan na oplevering nog veel vocht zitten, bijvoorbeeld als een huis in de herfst is gebouwd. Dit vocht kan in de maanden na oplevering voor veel problemen zorgen. Als je vliesbehang gebruikt, weet je zeker dat deze vochtafvoer goed verloopt en dat het stucwerk niet gaat scheuren. Je kunt het gemakkelijk aanbrengen op de wanden, het is ideaal voor nieuwbouwhuizen, maar zeker ook voor andere type huizen en panden. Aanbrengen van vliesbehang is eenvoudig, je kunt de lijm rechtstreeks op het behang aanbrengen, een extra tafel heb je dus niet nodig op de klus. Het assortiment vliesbehang is ruim, je kunt kiezen uit onder andere natuurbehang, trendy behang, maar zeker ook voor klassiek behang. Voor iedere woonstijl is er passend vliesbehang.