Vloerverwarming in je woonkamer; hier moet je op letten

Vloerverwarming in je woonkamer; hier moet je op letten

Ben je van plan om vloerverwarming aan te gaan leggen in je woonkamer? Een zeer verstandige keuze! Want met vloerverwarming ben je maandelijks veel minder geld kwijt aan energie, je hebt geen radiotoren meer die ruimte innemen en bovendien is het ook nog eens gemakkelijk om zelf te installeren. Toch zijn er wel een aantal belangrijke punten, waar je goed op moet letten als je vloerverwarming aan gaat leggen. Welke punten dit zijn? Hieronder kun je ze lezen!

Voor welke vloerverwarming kies je?

Heb je voldoende ruimte onder je vloer? Kies dan voor traditionele vloerverwarming met buizen. Heb je hier juist geen ruimte, dan wordt het elektrisch verwarmen of je kunt gaan vrezen. Het minste energieverbruik heb je, als je traditionele vloerverwarming aanlegt. Hierbij leg je een aantal buizen onder je vloer aan, waar je warm water doorheen kunt laat stromen. Wat is er bij jou mogelijk?

Aansluiten op je thermostaat

Voordat je begint, is het verstandig om na te denken hoe je de vloerverwarming wilt gaan bedienen. Het is in dit geval wel zo fijn als je de vloerverwarming kunt regelen vanaf je thermostaat. Dit zorgt voor veel gebruikersgemak en hiermee zorg je ervoor dat het altijd lekker warm is in huis.

Kies de juiste buizen

Om voldoende warm water door de buizen te kunnen laten stromen, moet je wel kiezen voor buizen die groot genoeg zijn. Buizen met een diameter van 16 millimeter zijn ideaal voor vloerverwarming. De onderlinge afstand van de buizen moet overigens ongeveer op tien centimeter afstand komen te liggen. Op 123vloerverwarming vind je nog veel meer van dit soort handige tips om zelf vloerverwarming aan te leggen. Je kunt hier bijvoorbeeld lezen, hoe je de verdeler voor je vloerverwarming het beste aan kunt sluiten. Ideaal toch?

Afwerken van je vloerverwarming

Als je de vloerverwarming gereed hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze niet te veel isoleert. Door het teveel te isoleren, gaat er namelijk veel warmte verloren. Door voor tegels of plavuizen te kiezen, gaat er juist zo min mogelijk warmte verloren en maak je optimaal gebruik van je vloerverwarming. Lees ook de antwoorden op deze 5 meest gestelde klusvragen. Zelf vloerverwarming aanleggen, dat gaat jou straks zeker lukken!