Praktische tips voor een stoer interieur

Praktische tips voor een stoer interieur

Ben jij niet zo van het brave en wil je een stoer interieur samenstellen, maar heb je geen idee hoe je dat het beste kunt doen? Lees dan snel verder. In dit blog delen we praktische tips met je.

Begin met de basis: kleuren kiezen

Bij een stoer interieur passen aardse kleuren het beste. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals bruin, grijs en zwart. Dergelijke kleuren kun je als primaire kleuren gebruiken. Daarnaast kun je afwisselen met secundaire kleuren, zoals bijvoorbeeld roestrood of turquoise.

De vloer

Bij een stoer interieur passen verschillende soorten vloeren. Met name betonvloeren of gietvloeren zijn zeer geschikt om het interieur een stoere look te geven. Wil je jouw interieur een natuurlijke touch geven? Overweeg dan om voor een houten vloer te kiezen. Brede vloerdelen van bijvoorbeeld geolied eikenhout waarin veel knoesten zitten zijn schitterend om te zien en passen perfect bij een stoer interieur.

Stoere meubelen

Bij een stoer interieur passen met name meubelen die er doorleefd uitzien. Denk bijvoorbeeld aan Indiase kasten en industriële tafels. Tip: kijk ook zeker bij de kleinere woonwinkels. Je kunt hier verrassend stoere meubels vinden die de meeste ‘standaard’ woonwinkels niet aanbieden. Wees niet bang om bij verschillende winkels meubels te kopen. Met goed zoekwerk kun je een mooi interieur samenstellen, ook als het 'officieel' niet allemaal meubels zijn die bij jou smaak passen.

Woonaccessoires

Bij een stoer interieur passen woonaccessoires zoals: dierenhuiden, dierenschedels, metalen bijzettafeltjes, balusterlampen, keramiek, metalen opbergpotten, houten fotolijstjes en nog heel veel meer. Het belangrijkste is dat de woonaccessoires er geleefd uitzien, dat geeft ze die ruige look die perfect past bij een stoer interieur. Voor de accessoires geldt hetzelfde als voor de meubelen: bezoek diverse winkels en stel zo een leuke set aan woonaccessoires samen. Het zal je verbazen wat je allemaal tegenkomt!

Doe inspiratie op

Een stoer interieur valt of staat met de samenhang tussen de verschillende onderdelen waarmee je het interieur samenstelt. Ons advies is daarom om diverse woonwinkels af te gaan en inspiratie op te doen in de showrooms. In de showrooms zie je vaak voorbeelden van hoe je meubels en woonaccessoires leuk met elkaar kunt combineren. Zo doe je inspiratie op en kom je tot een mooi stoer interieur.