Meer slagingskans op overspannen huizenmarkt met een aankoopmakelaar

Meer slagingskans op overspannen huizenmarkt met een aankoopmakelaar

De huizenmarkt in Nederland is flink in beweging; de prijzen lopen op en het aanbod is schaars. Om op deze overspannen huizenmarkt toch je droomhuis te kunnen lopen voor een acceptabele prijs, doe je er goed aan om voor een aankoopmakelaar te kiezen. Hiermee kun je jouw kansen aanzienlijk vergroten op de huizenmarkt. Waarom dit zo is? Je leest het hieronder!

Profiteer van kennis en ervaring

Een aankoopmakelaar heeft een goede opleiding gedaan en volgt ieder jaar cursussen om zijn kennis te onderhouden en uit te breiden. Bovendien heeft een aankoopmakelaar veel ervaring in zijn vak, waardoor hij je goed van dienst kan zijn. Bovendien beschikt een aankoopmakelaar over een groot netwerk, waardoor jouw zoekopdracht bij meerdere makelaars kenbaar zal worden gemaakt. Dit heeft bijvoorbeeld als voordeel dat je ook huizen die in de stille verkoop staan, kunnen worden meegenomen in de overweging. Huizen, waarvan je anders nooit zou weten dat ze te koop staan!

Rust en objectiviteit

Als je jouw droomhuis tegenkomt, schreeuw je het misschien wel uit van blijdschap. Toch is emotie meestal niet zo goed voor de onderhandelingen, ook kun je blind zijn voor bepaalde gebreken die het huist heeft. Dat geldt ook bijvoorbeeld voor groot onderhoud die er aan de woning gepleegd moet worden. Als je in de emotie een huis koopt, kun je hier later nog weleens flink spijt van krijgen. Als de woningmarkt straks weer afkoelt, zit jij met een te duur huis met veel te veel onderhoud. Een goede aankoopmakelaar behoed je voor een slechte aankoop.

Kijk naar de juiste zaken

Als je een bezichtiging doet met een aankoopmakelaar, zul je merken dat hij naar hele andere zaken kijkt dan jij. Hij kijkt bijvoorbeeld naar de bouwkundige staat van de woning, het onderhoud dat er jaarlijks nodig is aan de woning en hij let op de omgeving waar het huis staat. Een aankoopmakelaar kijkt dus naar hele andere zaken dan een gemiddelde consument die dolgraag een huis wil kopen. En dat is wel zo prettig in deze overspannen huizenmarkt. Je zult merken dat een aankoopmakelaar zichzelf terugverdient. Je koopt een huis niet te duur aan en je weet vooraf waar je aan toe bent als het gaat om onderhoud en eventuele aanpassingen die gedaan moeten worden aan de woning. Profiteer jij ook van een aankoopmakelaar?