Hoe kan ik mijn tuin goedkoop opknappen?

Hoe kan ik mijn tuin goedkoop opknappen?

Wil je deze zomer een nieuwe look geven aan je voor- of achtertuin? Je kunt dan andere tuinmeubels kopen, nieuwe planten of tegels laten plaatsen. Maar er zijn ook goedkopere manieren om je tuin op te knappen. Zoek je naar wat leuke tips om jouw tuin een andere uitstraling te geven? In dit artikel lees je alles over het opknappen van je tuin.

Opknappen van je tuin

Een tuin opknappen kun je doen op meerdere manieren. Zo kun je nieuwe meubels, decoratie of planten kopen. Wil je kijken voor nieuwe tuinmeubelen? Dan kun je kijken tussen het assortiment van van der Garde. Je kunt een nieuwe van der Garde tuinset kopen, met zitplekken voor 4 of 6 personen. Ook leuk is om een ronde tafel te kopen, omdat dit een stuk gezelliger is met meerdere mensen. Als je nieuwe tuinmeubelen koopt ben je meestal wel wat geld kwijt.

Als je tuin een nieuwe look nodig hebt, hoeft dit niet altijd duur te zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de tuinmeubels die je al hebt een andere kleur te geven. Wat nieuwe kussen voor je tuinmeubelen en stoelen kan ook mooi zijn. De schutting, schuur of muren van je huis kun je ook een kleurtje geven. Wat bakken verf en een kwast kopen is altijd een stuk goedkoper dan hele nieuwe tuinsets.

Verlichting in de tuin

Een onderdeel van de tuin waar veel mensen overheen kijken, is de verlichting. Is het de bedoeling dat je ook 's avonds nog vaak in de tuin gaat zitten? Dan zorgen goede sfeerlampen ook voor een hele andere beleving. Je kunt tuinspots plaatsen, maar je kunt ook tuinverlichting in de grond stoppen. Dit geeft echt een heel mooi effect als het donker is en je tuinmeubelen verlicht worden. Tuinverlichting is er in verschillende soorten en maten, dus je kunt altijd wel wat vinden dat bij jouw tuin past. Je kunt ook creatief zijn door een lichtslang te kopen, of andere unieke lampen.

Verder kun je nog tuindecoratie kopen, zoals tuinkabouters, iets voor aan de wand of een mooi vogelhuisje. Wees creatief en je tuin zal er voor een lage prijs weer helemaal fris uitzien.