Heb je een rolsteiger, ladder of trap nodig voor werkzaamheden aan je huis?

Heb je een rolsteiger, ladder of trap nodig voor werkzaamheden aan je huis?

Als je gaat verhuizen of je huis een make-over gaat geven dan zijn er veel middelen die je hierbij kunnen helpen. Met middelen worden dan ladders, trappen en rolsteigers bedoeld. Wat je gaat gebruiken hangt natuurlijk erg af van de omvang van de werkzaamheden die verricht gaan worden. Zo heb je voor zwaardere werkzaamheden ook gereedschap nodig dat voor zware werkzaamheden geschikt is. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Je hebt bijvoorbeeld geen rolsteiger nodig om een schilderij op te hangen. Dit kan je natuurlijk veel makkelijker en sneller met een trapje doen.

Ladders en trappen voor lichte werkzaamheden

Onder lichte werkzaamheden wordt verstaan; werkzaamheden waar je niet met groot en zwaar gereedschap hoeft te werken. Als je even snel de hoogte in wilt dan is een ladder of trap ideaal. Deze heb je namelijk snel bij de hand. Hierdoor kunnen je werkzaamheden gelijk uitgevoerd worden. Er wordt hier wel van uitgegaan dat de werkzaamheden kort van duur zijn. Het moet niet zo zijn dat je de hele dag op een ladder of trap staat. Dit is voor jezelf niet fijn en er zijn hiervoor betere opties.

Er is altijd veel verwarring over het verschil tussen een ladder en trap. Vaak worden dubbele ladders aangezien voor een trap. Dit komt doordat ook de dubbele ladder vrijstaand is. Het tegenovergestelde is dat een enkele trap dan weer wordt aangezien voor een enkele ladder. Maar wat is nou het echte verschil tussen een ladder en trap?

Het verschil is dat een ladder sporten heeft en een trap treden. Treden van een trap bieden meer comfort, omdat je een groter oppervlak hebt om je voeten op te plaatsen. Je moet dus voor jezelf bepalen of je liever op sporten of op treden staat. Het voordeel van ladders is dat deze over het algemeen wat goedkoper zijn dan trappen. Layher heeft een ruim assortiment met een goede verhouding van prijs en kwaliteit. Dan hoef je je alleen nog maar zorgen te maken over wat je wilt.   

Rolsteigers voor zware werkzaamheden

Voor zware werkzaamheden met bijvoorbeeld veel gereedschap zijn rolsteigers zeer geschikt. Op een rolsteiger kan je namelijk langer werken dan een ladder of trap. Je hebt een werkoppervlak waar je op kan staan en veel gereedschap op kunt plaatsen. Dit hangt natuurlijk wel van de maat rolsteiger af.

Er zijn veel soorten rolsteigers. Zo heb je kamersteigers voor werkzaamheden binnen en normale rolsteigers vooral voor werkzaamheden buiten. Het gebruik van deze rolsteiger biedt in ieder geval meer veiligheid dan ladders en trappen. En als de werkzaamheden lang duren dan is het ook nog eens fijner.

Bedenk bij het kiezen tussen een ladder, trap of rolsteiger dus of het zware of lichte werkzaamheden zijn. En of deze werkzaamheden lang gaan duren.