Dit zijn de werkzaamheden van een loodgieter

Dit zijn de werkzaamheden van een loodgieter

Loodgieters zijn onmisbaar als er problemen zijn op het gebied van sanitair in woningen of andere gebouwen. Verstopte leidingen, lekkende kranen of andere ongemakken, loodgieters zijn de juiste personen die alles weer in orde maken. Maar wat zijn nou de meest voorkomende werkzaamheden van een loodgieter? En is een loodgieter er alleen om problemen op te lossen of doet hij daarnaast nog meer?

Verstopte leidingen

Soms raakt de afvoer verstopt door vet, etensresten of haren. Loodgieters gebruiken speciale gereedschappen om deze verstoppingen te verwijderen en ervoor te zorgen dat het water weer vrij kan stromen.

Lekkende kranen en leidingen

Bij lekkages kunnen loodgieters het lek opsporen en repareren. Of het nu gaat om een lekkende kraan, een kapotte pijp of een lekkage achter de muren, zij weten hoe ze het moeten aanpakken.

Problemen met de waterdruk

Lage waterdruk kan vervelend zijn tijdens het douchen en ook de prestaties van apparaten zoals vaatwassers verminderen. Loodgieters weten exact hoe ze dit moeten verhelpen zodat alles weer werkt zoals het hoort.

Problemen met waterverwarming

Warm water is tegenwoordig ook onmisbaar in een woning. Loodgieters weten hoe ze problemen met waterverwarmers moeten oplossen zoals kapotte thermostaten of defecte verwarmingselementen. Problemen met de CV-ketel of warmtepomp behoren ook tot deze problemen.

Toilet reparaties

Er is niets vervelender dan een defect toilet. Loodgieters hebben de juiste kennis om diverse toiletproblemen op te lossen, dit kan gaan om bijvoorbeeld een lekkend toilet of een verstopte af- en aanvoer van het water. 

Installaties van huishoudelijke apparaten 

Loodgieters zijn naast reparateurs ook experts in het zorgvuldig installeren van huishoudelijke apparaten als vaatwassers en wasmachines. Ook installaties van volledige badkamers en keukens worden vaak verzorgd door loodgieters. Loodgieters hebben de juiste kennis om de installatie van een badkamer of keuken vlekkeloos te laten verlopen. Problemen voorkomen is beter dan dat er op een later moment alsnog een loodgieter langs moet komen voor een reparatie.

Overige werkzaamheden

Veel loodgieters zijn ook bedreven in gas- en elektriciteitswerkzaamheden. Zoals deze loodgieter in Lelystad. Ze installeren en repareren onder andere gasleidingen, fornuizen en boilers. Ook hebben ze kennis van elektrische systemen zoals verlichting en stopcontacten. Loodgieters zorgen ervoor dat alles veilig verloopt bij het aansluiten van apparaten en het oplossen van problemen.