De trend van nu: taatsdeuren

De trend van nu: taatsdeuren

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een stalen taatsdeur. De taatsdeur is uitgegroeid tot een van de populairste binnendeuren. Zowel voor woningen als op het werk. Wat is een taatsdeur en waarom is deze deursoort zo populair? Zitten er ook nadelen aan deze deuren? Wij zochten het uit.

Taatsdeuren

Onder een taatsdeur verstaan we een deur zonder kozijn, die draait om een verticale as. Hierdoor is het mogelijk om de deur van beide kanten te openen. Meestal zijn taatsdeuren gemaakt van staal, met aan de binnenkant glazen platen. De taatsen (draaipunten) van de deuren zijn te vinden aan de boven- en onderkanten. Er zijn een aantal verschillen te vinden tussen standaard scharnierdeuren en taatsdeuren. Meestal worden deuren gemonteerd aan een muur of een kozijn. De taatsdeur wordt vastgemaakt aan de vloer en aan het plafond.

Voordelen van een taatsdeur

Er zitten veel voordelen aan het kiezen van een taatsdeur voor in huis of op kantoor. Een groot voordeel is dat de deur van beide kanten geopend kan worden. Doordat de deuren geen kozijn of deurpost hebben, bezit de deur een minimalistische, moderne uitstraling. Ook zijn taatsdeuren hierdoor erg geschikt als je kleine kinderen hebt. De kans dat de vingers tussen de deur komen is door het ontbreken van een kozijn een stuk kleiner.

Ook zijn de deuren in te stellen op verschillende zwaarte, hierdoor is het makkelijker voor kinderen of mindervalide mensen om deze te openen. De deuren kunnen vanzelf sluiten en hebben een ingebouwde positionering van 0 en 90 graden. Door de glazen platen oogt de kamer ook een stuk ruimtelijker. Een taatsdeur kan een mooie toevoeging zijn aan uw woonkamer. De deuren zijn ook te verkrijgen met glas waar geen vingerafdrukken op te zien zijn. Dit bespaart je veel tijd met schoonmaken en zo blijft de deur netjes.

Nadelen van taatsdeuren

Het nadeel van taatsdeuren is dat deze wat duurder zijn dan normale deuren. Voor veel mensen is dit het wel waard. De vele voordelen van een taatsdeur wegen voor velen hoger dan de kosten. Er zijn echter ook taatsdeuren te vinden die weinig in prijs verschillen. Meestal is er ook een gat in de vloer nodig om de deur te monteren. Ook dit geldt niet voor alle taatsdeuren. Let dus goed op waar je de deur koopt en wat de mogelijkheden zijn.