De mooiste buitenverlichting voor deze winter

De mooiste buitenverlichting voor deze winter

De wintermaanden staan alweer op de stoep, wat betekent dat het vroeg donker gaat worden. Ook de kans op gladheid gaat weer omhoog. Daarom is het een goed idee om goede buitenverlichting te hebben. Niet alleen in de achtertuin is dit belangrijk, maar vooral in de voortuin. Als je ’s ochtends vroeg vertrekt, wil je natuurlijk niet languit op de straat liggen voordat je bij de auto bent. Hieronder lees je uit wat voor verlichting je allemaal kunt kiezen.

Buitenverlichting

Voor goede buitenverlichting heb je de keuze uit allerlei verschillende lampen. Je hebt de bekende wandverlichting, die aan de muur hangen van je huis, schuur of garage. Deze heb je in allemaal verschillende stijlen, kleuren en maten. Je ziet vooral hele moderne, strakke ontwerpen of klassieke ontwerpen. Je hebt ook lampen met een bepaalde unieke stijl, zoals stal- en boerenlampen of scheepslampen. Welke van deze soorten je kiest hangt natuurlijk vooral af van de stijl van je huis en de tuin. Als je een overkapping hebt kun je ook kiezen voor hangende plafondlampen. Deze kun je dan boven een tafel of zitplaats hangen.

Tenslotte heb je bij buitenverlichting nog de keuze om sensorlampen te plaatsen. Deze zullen automatisch aan gaan wanneer er beweging plaatsvindt in de buurt. Je hebt ook lampen die vanzelf uit gaan nadat de zon opgaat, omdat de sensor het verschil tussen licht en donker ziet.

Tuinverlichting

Naast buitenverlichting heb je ook nog tuinverlichting. Hieronder verstaan we lampen die je in de tuin zelf plaatst en niet aan de muur van je huis, garage of aan het plafond. Je kunt hierbij kiezen uit spots voor in de tuin of op de grond. Dit zijn lampen die een bepaalde richting op schijnen. Verder heb je nog moderne en klassieke standaard tuinverlichting. Dit zijn lampen die je op de grond kunt zetten, vaak op een paal of aan een metalen stang. Je hebt ook lichtslangen, of lampen aan kabels die je kunt ophangen aan de muur of tussen bomen en planten. Tegenwoordig heb je ook veel lampen voor in de tuin die werken op zonne-energie. Al deze lampen en meer kun je vinden bij Nostalux, met allerlei verschillende stijlen en ontwerpen.