5 tips voor schone tuinkussens

5 tips voor schone tuinkussens

Tuinkussens geven jouw terras een gezellige sfeer. Deze sfeer nodigt uit om gebruik te maken van het terras. Hierdoor zullen jouw tuinkussens niet altijd even schoon blijven. Je nuttigt samen met vrienden lekkere hapjes op de zachte loungekussens van jouw loungebank. Of je drinkt een verfrissend drankje op het ligbedkussen op jouw ligbed. Een ongelukje is zo gebeurd. Er kan ook een vogel een cadeautje achterlaten, modder kan tijdens een regenbui opspatten of er kunnen bladeren op de tuinkussens waaien. Allemaal redenen waarom jouw tuinkussens soms wat extra aandacht kunnen gebruiken. In deze blog geven we je 5 tips om jouw tuinkussens mooi te houden. Daarnaast ook wat overig advies voor jouw terras.

Tip 1: Berg jouw tuinkussens zoveel mogelijk binnen op, ook al heb je tuinkussens die weerbestendig zijn. Door ze droog op te bergen op een goed geventileerde plek, houd jij jouw kussens langer mooi.

Tip 2: Verwijder oppervlakkig vuil meteen. Veeg vuil zoals bladeren of vogelpoep gelijk weg met een borstel. Doe dit om te voorkomen dat het vuil in de stof trekt en er een vlek ontstaat.

Tip 3: Reinig vlekken al deppend met een vochtige doek en een mild wasmiddel. Ga niet boenen op een vlek. Door te boenen verspreid je het vuil verder over en in de stof en ben je nog verder van huis.

Tip 4: Was kussenhoezen met de hand. Heb jij tuinkussens met een afritsbare hoes? Rits deze dan af om de hoes met de hand te wassen. Gebruik hiervoor een standaard wasmiddel. Je kan kussenhoezen ook in de wasmachine wassen op een handwasprogramma, op maximaal 30 graden.

Tip 5: Leg tuinkussens en kussenhoezen niet in de zon te drogen. Leg ze binnen of buiten op een schaduwrijke plek en plat te drogen. De natte stof is kwetsbaarder en zal sneller verkleuren in de zon.

Onderhoud van je terras

Heb je een mooi terras aangelegd? Zorg dan ook dat het mooi blijft. Maak het regelmatig schoon, dit helpt groene aanslag voorkomen. Door iedere week je terras schoon te vegen verwijder je oude bladeren, deze kunnen namelijk vlekken veroorzaken. Ook haal je direct de zaden van onkruid weg. Deze worden vaak door de wind meegevoerd.

Genieten van je terras op heerlijke tuinmeubelen 

Echt genieten van je terras doe je natuurlijk op prachtige tuinmeubelen. Kies een grote tuintafel om heerlijk te dineren of een ligbed om te genieten van de zon. De medewerkers van Gerrits Tuinmeubelen staan voor je klaar en geven je graag advies bij de aankoop van geschikte tuinmeubelen voor jouw terras. Bezoek de showroom in Emmen of Vroomshoop en kies jouw ideale tuinset!