Wil je je tuin wat opfleuren? Lees onze tips!

Wil je je tuin wat opfleuren? Lees onze tips!

Wil je je tuin wat opfleuren? Dit kan al gemakkelijk met wat kleine aanpassingen door bijvoorbeeld verschillende soorten tuinmaterialen toe te voegen aan de tuin. Verder in dit artikel lees je wat tips om je tuin leuker te maken door verschillende tuinmaterialen toe te voegen.

Plantenbakken

Plantenbakken zijn altijd een mooie manier om je tuin meer sfeer te geven. Het zorgt ook voor een speels effect waardoor je tuin meer gaat uitstralen. Door plantenbakken in verschillende hoogtes te maken bereik je dit al helemaal. Kies planten die je mooi vindt en houd rekening met de kleuren. Zorg ervoor dat de planten met veel gekleurde bloemen bij elkaar passen. Ook is het goed om na te denken over wanneer de planten in bloei staan. Houd er rekening mee dat het goed is om niet alleen planten te kiezen die allemaal in de zomer in bloei staan en in de wintermaanden niet. Je tuin gaat er dan anders in de winter nogal somber uitzien. Zorg dat je ook wat planten en bloemen hebt die in de winter mooi blijven zodat je tuin in de winter ook nog sfeer uitstraalt en niet alleen in de zomer.

Stalen borderrand

Een stalen borderrand is eigenlijk een soort kantopsluiting. Dit doe je aan de rand van een plantenbak. Hierdoor zie je een duidelijke scheiding tussen de plantenbak en de rest van de tuin. Het zorgt ervoor dat het zand van de plantenbak op zijn plaats blijft. De stalen borderrand heb je in verschillende kleuren. Je kunt voor een natuurlijke kleur zoals een bruintint kiezen maar ook een moderne kleur zoals zwart, antraciet of wit is mogelijk. Kies de kleur op basis van de kleuren die terugkomen in de rest van je tuin (denk bijvoorbeeld aan de kleur van het tuinmeubel en de stenen op de vloer).

Verlichting

Verlichting kan heel veel doen voor je tuin. Net als in huis, creƫer je met verlichting ook in je tuin een gezellige sfeer. Bovendien is het ook handig, zo kun je in het donker ook de weg in je tuin zien. Als je nu buiten zit in de avond kun je goed om je heen kijken en genieten van het uitzicht in je tuin. Je kunt de tuin met lampen verlichten, maar ook het toevoegen van wat kaarsen kan in de zomer en het voorjaar voor meer sfeer zorgen. Zo kun je heerlijk een zomeravond buiten genieten van je tuin.