Welke accessoires passen bij een Griekse woonstijl?

Welke accessoires passen bij een Griekse woonstijl?

De Griekse woonstijl is een populaire keuze voor liefhebbers van een mediterrane sfeer in huis. Met zijn kenmerkende witte muren, blauwe accenten en natuurlijke materialen waan je je direct op een idyllisch Grieks eiland. Maar wat zijn nu de accessoires die perfect passen bij deze woonstijl? In dit artikel geven we je inspiratie voor de juiste sfeermakers in een Grieks interieur.

Blauwe accenten

Eén van de meest herkenbare kenmerken van een Griekse woonstijl zijn de blauwe accenten. Denk bijvoorbeeld aan blauwe kussens op de bank of blauwe gordijnen voor de ramen. Ook kleine decoratieve items in het blauw, zoals vazen, kaarsenhouders of serviesgoed, dragen bij aan de Griekse sfeer. Het mooie van blauwe accessoires is dat ze direct zorgen voor een fris en zomers gevoel in huis.

Griekse beelden

Een andere manier om de Griekse woonstijl te versterken is door gebruik te maken van Griekse beelden. Deze beelden zijn vaak gemaakt van wit marmer en hebben vaak een klassieke uitstraling. Plaats bijvoorbeeld een Griekse beeldhouwwerk op een dressoir, in een nis of op een sokkel. Hiermee creëer je direct een sfeervolle en authentieke sfeer in huis.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol in een Griekse woonstijl. Denk hierbij aan rotan, riet, linnen en hout. Kies bijvoorbeeld voor een rotan stoel of bank, een rieten mand als opbergplek voor plaids of een houten eettafel. Deze materialen brengen niet alleen warmte en textuur in je interieur, maar zorgen ook voor een rustige en natuurlijke uitstraling die perfect past bij een Griekse woonstijl.

Olijfbomen

Wat is er nu meer Grieks dan olijfbomen? Deze bomen zijn niet alleen typerend voor het Griekse landschap, maar brengen ook direct een mediterrane sfeer in huis. Plaats een olijfboom in een grote pot in je woonkamer of op het balkon. Naast dat olijfbomen een prachtige toevoeging zijn aan je interieur, hebben ze ook nog eens een rustgevend effect. Bovendien zijn er tegenwoordig ook kunstolijfbomen verkrijgbaar, mocht je niet zo'n groene vingers hebben.

Griekse wanddecoratie

Om de Griekse sfeer in huis compleet te maken, kun je ook gebruik maken van Griekse wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld aan een muurschildering of wandkleed met een afbeelding van de Akropolis, een decoratieve Griekse tegel of een ingelijste foto van een Grieks eiland. Deze items zorgen niet alleen voor een prachtig blikvanger, maar halen ook direct een stukje Griekenland in huis.

Met bovenstaande accessoires kun je een Griekse woonstijl perfect tot leven laten komen in je interieur. Kies voor blauwe accenten, Griekse beelden, natuurlijke materialen, olijfbomen en Griekse wanddecoraties om een sfeervolle en mediterrane ambiance te creëren. Combineer deze items met witte muren, lichte meubels en veel natuurlijk licht en je waant je direct op een prachtig Grieks eiland. Voor meer inspiratie of het boeken van een vakantie naar Griekenland kun je terecht op Kos.nl.