WC ontstoppen met een ontstopper

WC ontstoppen met een ontstopper

Een verstopt toilet, iedereen krijgt er wel eens een keer mee te maken. Een WC kan verstopt raken door verschillende redenen. Verzakte leidingen kunnen de oorzaak zijn, of het gebruik van veel toilet papier. Ook kan een toilet verstopt raken doordat er een ongewenst object in vast komt te zitten. Denk bijvoorbeeld aan een WC rol, of speelgoed van de kinderen.

Is jouw toilet verstopt?

Je merkt dat een WC verstopt is als deze niet goed doorspoelt. Als je ongeluk hebt, komt het water zelfs omhoog. Daarom is het verstandig om de WC niet nog een keer door te trekken, voordat de hele vloer nat is. Weet je niet zeker of het toilet verstopt is? Leg dan voor de zekerheid wat papier, kranten of iets anders om het toilet heen voordat je doortrekt. Dit materiaal kan dan eventueel het water opvangen.

Is het toilet inderdaad verstopt? Dan wil je dit probleem zo snel mogelijk opgelost hebben. Er zijn verschillende manieren waarop je een toilet kunt ontstoppen. Zo kun je gebruikmaken van een ontstoppingsmiddel, een lange handschoen, warm water of zelfs een waterdichte stofzuiger. De bekendste methode voor een WC ontstoppen, is natuurlijk de ontstopper. Iedereen weet wat een WC ontstopper is, maar niet iedereen weet hoe deze werkt.

Hoe gebruik je een ontstopper?

Een ontstopper is erg makkelijk te gebruiken. Voordat je de WC gaat ontstoppen, is het verstandig om even een deur en raam open te zetten voor de geur. Hierna is het slim om de ontstopper even warm te maken met heet water. Hierdoor is het rubber wat zachter en kun je de ontstopper makkelijker gebruiken.

Duw de ontstopper langzaam, hard in de opening van het toilet. Hierna kun je de WC ontstopper hard naar je toe trekken. Hierdoor probeer je de verstopping naar je toe te zuigen. Hierna druk je de ontstopper weer in (niet te hard) om een duwende beweging te creƫren. De zuigende kracht is het meest belangrijk als je een ontstopper gebruikt, dus hier moet je vooral op focussen. Herhaal deze beweging tot de verstopping helemaal is weggespoeld. Let ook op dat de voorkant van de ontstopper onder water blijft. Zit er niet genoeg water in de toiletpot? Voeg dan nog wat extra water toe met een emmer of fles.