Wat moet je allemaal regelen bij je nieuwe woning?

Wat moet je allemaal regelen bij je nieuwe woning?

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om van tevoren goed na te denken waar je allemaal rekening mee moet houden. Kom je te wonen in een nieuwe buurt of zelfs gemeente? Dan zullen er nog meer zaken zijn die je moet regelen. Verzekeringen, scholen, abonnementen, het is fijn als je voor je verhuizing alvast het één en ander hebt uitgezocht.

De verhuizing zelf regelen

Ga je al jouw spullen vast inpakken? Het is dan wel handig om van tevoren een lijstje te maken met alle spullen die je mee wilt nemen. Wanneer je gaat inpakken is het belangrijk om niet alles in één keer te doen. Begin bijvoorbeeld een paar weken van tevoren met het inpakken van de spullen die je toch niet dagelijks gebruikt. Op deze manier ben je niet vlak voor de verhuizing nog aan het inpakken en kun je alles rustig doen.

Er zijn verschillende verhuisbedrijven die je kunnen helpen met het verhuizen van je spullen. Wanneer je kiest voor een verhuisbedrijf is het natuurlijk wel belangrijk om van tevoren een prijsopgave op te vragen. Denk ook goed na over verzekeringen bij het verhuizen van de spullen. Wie is er aansprakelijk in het geval van schade? Verzekeringen voor je nieuwe woning en nieuwe inboedel kun je natuurlijk niet vergeten. Al deze zaken kosten namelijk geld en tijd, dus het is fijn als je van tevoren weet wat je allemaal moet regelen.

Nieuwe woonplaats

Als je weet waar je gaat wonen, kun je alvast uitzoeken wat je allemaal moet regelen. Zoals het aanvragen van een nieuw adres bij de gemeente en het wijzigen van je adres bij de belastingdienst en bij andere bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen van kranten, tijdschriften en bij online webshops. Ook moet je in je nieuwe woonplaats goede scholen gaan zoeken voor de kinderen, sportclubs en andere faciliteiten.

Tenslotte moet je ook nog kijken voor nieuwe abonnementen voor je woning. Een gas- en energie abonnement, maar ook abonnementen voor internet en televisie. Van te voren kun je vast internet vergelijken en andere mogelijkheden bekijken. Zo betaal je niet te veel in je nieuwe woning. Denk een paar maanden voor je verhuizing vast goed na over wat er allemaal gedaan moet worden. Maak voor jezelf vaste en duidelijk lijstje.