Wat moet je allemaal regelen als je gaat verhuizen?

Wat moet je allemaal regelen als je gaat verhuizen?

Als je binnenkort gaat verhuizen komt daar veel bij kijken. Het is vaak veel werk en er moet veel geregeld worden. Dit is zeker het geval als je in een andere gemeente komt te wonen. In dit artikel vind je informatie over verhuizen en waar je allemaal op moet letten.

Inschrijven en veranderen van adres

Ten eerste is het natuurlijk erg belangrijk om je adres overal te veranderen. Denk dan bijvoorbeeld aan je online accounts, zoals bezorgadressen en andere informatie. Maar belangrijker is om de nieuwe gegevens goed door te geven aan alle instanties in Nederland. Verhuis je naar een andere gemeente? Dan moet je je ook gaan inschrijven bij nieuwe doktoren, een nieuwe tandarts zoeken et cetera. Hebben jullie kinderen? Dan moet je ook de juiste school en opvang uit gaan zoeken. Ook moet je voor je huis natuurlijk nieuwe contracten afsluiten, bijvoorbeeld voor licht, water, stroom en gas. Tenslotte moet je nog zorgen dat je nieuwe verzekeringen afsluit (of kijken of je de oude verzekeringen kunt overzetten) en dat deze helemaal in orde zijn. Het is slim om al deze praktische zaken van te voren goed geregeld te hebben. De verhuizing zelf neemt namelijk al veel tijd in beslag en kan vermoeiend werk zijn.

De verhuizing zelf

Hierna kun je gaan nadenken over het verhuizen zelf. Ken je iemand met een bus die kan helpen? Heb je familie en/of vrienden die je graag een handje willen helpen? Zo ja, dan is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zo niet, dan kun je het beste gaan zoeken naar een goed verhuisbedrijf. De beste manier om dit te doen, is om verschillende offertes aan te vragen. Zoek de beste verhuisbedrijven in de buurt en probeer erachter te komen welke het beste is voor jullie verhuizing. Er zijn dan een aantal factoren waar je goed op moet letten. Een belangrijke hiervan is natuurlijk de totaalprijs van het vervoeren van de spullen. Ook is het goed om even te kijken naar een overzicht van de werkzaamheden en misschien wat reviews op te zoeken. Bij het aanvragen van offertes van verhuisbedrijven moet je goed kijken naar de geldigheid. Ook moet je de voorwaarden goed doorlezen. Kies je voor een verhuisbedrijf dicht bij je oude huis? Of bij het nieuwe huis? Dit zijn allemaal zaken waar je goed over na moet denken.