Wat kost een vakantiehuis in Spanje?

Wat kost een vakantiehuis in Spanje?

Veel Nederlanders die wat geld over hebben, kiezen ervoor om een vakantiehuis te kopen in het buitenland. Hier kunnen ze dan hun zomers doorbrengen, wat zeker op latere leeftijd natuurlijk erg fijn is. Je kunt zo genieten van de warme temperaturen in Zuid-Frankrijk, Italië of natuurlijk het zonnige Spanje. Je kunt dit vakantiehuis ook delen met vrienden en familieleden, zodat er het hele jaar door mensen kunnen uitrusten in jouw mooie vakantiehuis.

Wil je graag weten wat een vakantiehuis in Spanje kost? Lees dan verder. Wij hebben voor jou de prijzen van een gemiddeld Spaans vakantiehuis voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf een goede overweging kunt maken. Daarnaast vertellen we je ook nog waar je op moet letten bij het kopen van een vakantiewoning in Spanje.

Vakantiehuizen in Spanje

Als je een vakantiehuis wilt kopen in Spanje, moet je eerst nadenken over de regio waarin je deze wilt kopen. Ben je van plan om vooral in de zomers in dit huis te verblijven? Of wil je ook in het najaar kunnen genieten van de zon en het strand? Het zuiden van Spanje is in dit geval namelijk een veel betere optie. De regio Andalusië er één van de warmste regio's van Europa. Hier kun je in het voor- en najaar dus ook een mooie zonvakantie beleven. Je kunt zo bijvoorbeeld een vakantiehuis kopen in de buurt van Málaga, aan de zuidkust van Europa.

Hoeveel betaal je voor een vakantiehuis?

Vakantiehuizen kun je vinden in verschillende prijsklassen. Heb je veel geld te besteden? Dan kun je een grote villa kopen in het binnenland van Andalusië, of een prachtige appartement in één van de grote steden. Maar voor wat minder geld heb je ook al mooi huisjes te koop. De huizenprijzen zijn in Spanje namelijk lager in vergelijking met Nederland Een vakantiehuis in Spanje kan je al kopen voor zo'n 100.000 euro, maar voor een luxe vakantiehuis voor de hele familie betaal je al snel meer dan 250.000 euro. Let ook op dat je niet meteen het eerste de beste huis koopt, want misschien komen er wel veel betere opties op de markt. Verder moet je het huis vaak ook nog verbouwen en inrichten, dus ga er vanuit dat de prijs altijd nog een stuk hoger komt te liggen.