Hoe kan je een bestaande woning energiezuinig maken?

Hoe kan je een bestaande woning energiezuinig maken?

Wil je je woning energiezuiniger maken? Deze dagen is dit een goed idee. De prijzen voor gas en licht zijn erg omhoog gegaan en stijgen nog steeds. Daarom is het verstandig om dit jaar wat te doen aan je gas- en energieverbruik. Naast online energie vergelijken, is het slim om zelf wat veranderingen door te voeren. Je kunt hiervoor investeren in zonnepanelen, of grote veranderingen aanbrengen aan je woning. Maar er zijn ook makkelijkere, snellere manieren waarop je dit kunt doen. Hieronder lees je hoe dit kan en wat de meeste effectieve manieren zijn.

Minder verwarmen en koelen

Ten eerste is het een goed idee om minder energie te verbruiken bij het verwarmen en verkoelen van je woning. Normaal zet je al snel de verwarming wat hoger of de airconditioning aan, maar dit kost veel geld. Probeer je woning dus niet warmer of kouder te maken dan nodig is. Er zijn verschillende manieren waarop je de warmte en kou makkelijk binnen kunt houden. Zet altijd je ramen en deuren sneller dicht en doe wat vaker warmere kleding aan. Je kunt je woning ook beter isoleren. Dit kan je doen door isolatiematerialen aan te brengen op koude plekken zoals de muren, vloer en dak. Op die manier blijft de warmte beter binnen én bespaar je energie.

Infrarood verwarming

Ben je bereid wat geld te investeren? Dan is infrarood verwarming ook een goede optie. Hiermee verwarm je direct je lichaam. Dit is erg prettig en geeft een aangename warmte. Daarnaast is infrarood verwarming energiezuinig en kun je het dus makkelijk inzetten om geld te besparen op je gas- en energierekening.

Zonnepanelen en andere investeringen

Als je het wat langer wilt uitzitten, dan kun je ook investeren in zonnepanelen en andere energiezuinige apparaten. Dit is een wat grotere uitgave, maar je bespaart hiermee in de toekomst weer geld. Zonnepanelen zijn erg duurzaam en je kunt er dus lang mee doen. Andere energiezuinige apparaten die je kunt aanschaffen zijn een warmtepomp, led-verlichting en een energiezuinige ketel. Dit zijn slechts enkele opties. Er is nog veel meer mogelijk als je bereid bent wat geld hiervoor te gebruiken. Als je meer wilt weten over verbruik van gas en energie, dan heeft Gaslicht.com meer informatie en tips.