Waar zijn binnendeuren van gemaakt?

Waar zijn binnendeuren van gemaakt?

Binnendeuren hebben als voordeel dat ze veel meerwaarde bieden voor je woning. Denk hierbij aan een stijlvolle deur van de huiskamer naar de keuken. Of een aluminium binnendeur die je industriƫle woonstijl versterkt. Of wat dacht je van een binnendeur met veel glas, om het ruimtelijke effect in je woning mee te versterken? Vind je het fijn om ruimtes af te kunnen sluiten in je woning? Kies dan voor een binnendeur die je ook als schuifdeur kunt gebruiken. Er zijn dus veel mogelijkheden als het gaat om binnendeuren. Maar waar zijn binnendeuren eigenlijk van gemaakt? Hieronder lees je het!

Buitenlaag van de deuren

De buitenlaag van de binnendeur, is wat je kunt zien. Deze buitenkant bestaat meestal uit MDF, wat staat voor Medium Density Fireboard. Dit zijn houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst tot platen van hout. De reden dat dit materiaal vaak wordt gebruikt is omdat het prima te bewerken is, denk hierbij aan schuren en schilderen. Wat je ook vaak ziet aan de buitenkant van deze deuren, zijn gevingerlaste stijlen, hierbij wordt een speciale techniek gebruikt om houtdelen aan elkaar te lijmen. Voordeel van deze techniek is dat binnendeuren hier sterker van worden.   

Honinggraat

Binnendeuren bestaan van binnen meestal uit honinggraat. De naam zegt het al; van binnen heeft dit materiaal de vorm van een honinggraat. Voordeel van honinggraat is dat het een lichte constructie betreft en relatief goedkoop is. Dit is precies de reden waarom je binnendeuren met honinggraat veel terugziet in deuren die vooral functioneel moeten zijn, waarbij er ook gekeken wordt naar het kostenplaatje. Je ziet ze dan ook veel op zolders en op bovenverdiepingen.

Massief hout

Op zoek naar een binnendeur met kwaliteit en uitstraling? Kies dan voor massief hout. Een binnendeur van massief hout isoleert goed, gaat heel lang mee en heeft bovendien een prachtige uitstraling. Massief hout is een natuurlijk product en is hiermee duurzaam en natuurvriendelijk. Heb je een landelijk interieur? Dan is een binnendeur van massief hout echt een aanrader. Bovendien kun je zelf bepalen voor welke houtsoort je wilt gaan, denk hierbij aan Merantie of Padoek. Dit zijn fraaie tropische houtsoorten die een binnendeur extra stijlvol maken. Voor welke binnendeur kies jij?