Kamerplanten verzorgen, hoe doe je dat?

Kamerplanten verzorgen, hoe doe je dat?

Kamerplanten hebben veel te bieden; ze verfraaien je inrichting en zijn ook nog eens goed voor de gezondheid. Veel mensen zouden graag kamerplanten in huis willen halen, maar zien op tegen de verzorging. Dat is helemaal niet nodig, want het verzorgen van kamerplanten, hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Wij hebben een aantal tips voor, waardoor het verzorgen van kamerplanten, jou straks prima afgaat. Lees je mee?

Vaste momenten voor de verzorging

Kamerplanten verzorgen gaat je het gemakkelijkste af, als je dit op vaste momenten doet. Kijk eerst even op het label/etiket van de kamerplant, welke verzorging de plant exact nodig heeft. Plan vervolgens deze verzorging in op vaste momenten in de week. Geef bijvoorbeeld iedere dinsdagochtend je kamerplanten water en haal dode bladeren weg. Het is ook verstandig om voor kamerplanten te kiezen, die grofweg dezelfde verzorging vragen. Dan kun je deze verzorging combineren en hoeft het je al helemaal niet veel tijd te kosten. Je zult merken dat als je vaste momenten hebt ingeroosterd, de verzorging van de kamerplanten je geen enkele moeite meer kost.

Kies een kamerplant die bij je past

Ben je veel aan het werk? Regelmatig op reis? Of ben je juist iemand die veel thuis is? Kies een kamerplant die past bij jouw levensstijl. Wil je kamerplanten in je woonkamer omdat je dol bent op de natuur, of is het puur voor de decoratie? Hoe meer tijd en liefde je in kamerplanten kan en wilt stoppen, hoe meer keuze je hebt qua kamerplanten. Andersom geldt dit natuurlijk ook; als je veel van huis bent, is misschien een mooie, bloeiende cactus wel iets voor jou. Deze plant heeft weinig verzorging nodig, maar bloeit wel schitterend. Breng eerst voor jezelf in kaart hoeveel tijd je realistisch gezien in de verzorging van je kamerplanten wilt steken en zoek dan pas je planten uit.

Pas op met plantenmest

Als je niet zoveel ervaring hebt met kamerplanten, geef dan geen plantenmest. Het lijkt verleidelijk; extra voeding geven aan je kamerplanten, maar het kan er ook voor zorgen dat je planten er juist last van krijgen. Ze kunnen bijvoorbeeld verbranden als je teveel mest geeft. In de plantaarde die standaard bij een plant wordt geleverd, zit normaal gesproken genoeg voeding voor de kamerplant.