Voordelen van een slimme deurbel

Voordelen van een slimme deurbel

Zit je eraan te denken om te kiezen voor een slimme deurbel? Deze trend is in opkomst en wordt ook wel een wifi of video deurbel genoemd. Eerst was er het merk Ring, maar sinds de deurbellen van Next Hello is deze markt echt groot geworden. Wat is een slimme deurbel precies en wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel meer informatie over deze nieuwe trend.

Extra veiligheid en communicatie

Met een slimme deurbel kun je zien wie er voor de deur staat voordat je opendoet. Hierdoor voegt het een extra laag beveiliging toe aan je huis. Als er aangebeld wordt of als er beweging is voor de camera ontvang je een notificatie met een live beeld van wat er gebeurt. Je ziet zo dus meteen wie er voor je deur staat en kunt niet verrast worden.

Als je niet thuis of druk bezig bent en er belt iemand aan, kun je ook live meekijken en zelfs communiceren met die persoon. Je kunt door de microfoon praten en zeggen dat je niet thuis bent, of dat je er zo snel mogelijk aan komt. Zo kun je bijvoorbeeld instructies doorgeven, wat ook erg handig is. Deze functie is niet van toepassing op alle deurbellen, dus je moet van te voren kiezen of je dit wel of niet handig lijkt.

Ook als je lichamelijke klachten hebt, zoals een gebroken been of als je ziek bent, kan een slimme deurbel erg handig zijn. Je ziet meteen of het de moeite waard is om op te staan. Zo hoef je niet langer onnodig op te staan. Meer informatie over dit onderwerp kun je vinden op een slimme deurbel blog.

Nadelen van een slimme deurbel

Er zitten een paar kleine nadelen aan een slimme deurbel. Een hiervan is natuurlijk de prijs. Deze deurbellen zijn een stuk duurder dan normale deurbellen, maar dit is natuurlijk logisch gezien de extra functies die je krijgt. Ook komen deze bellen vaak niet met een gong. Je hoort deze dus niet ringen door je woning. Bijna alle fabrikanten geven je wel een extra optie om deze erbij te bestellen, mocht je dit toch prettig vinden. Ook de installatie van slimme deurbellen kan lastig zijn. Je moet bijvoorbeeld de juiste stroomtoevoer hebben. Daarom is het aan te raden de installatie te laten doen door een professional.