Ga voor een goedkope inboedelverzekering

Ga voor een goedkope inboedelverzekering

Ben je al helemaal op je gemak in je nieuwe huis? Je hebt net alles keurig ingericht met meubels en andere voorzieningen en kunt nu eindelijk gaan geniet van jouw woning. Voorlopig heb je geen zorgen meer aan je hoofd, of toch wel? Zijn alle spullen wel goed verzekerd tegen eventuele schade of diefstal? Nog niet? Ga dit dan als de bliksem regelen en ga op zoek naar een goedkope inboedelverzekering die alles voor jou dekt. Het zou natuurlijk vreselijk zijn als er plotseling iets gebeurt en je moet zelf voor de kosten opdraaien. Laat dit dus niet gebeuren en sluit vandaag nog een inboedelverzekering af.

Waarom een inboedelverzekering?

De inboedelverzekering is een verzekering die alle schade dekt voor jouw inboedel. Het is geen verplichte verzekering, maar zeker wel aan te raden. Een inboedelverzekering brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo worden er een hoop zorgen uit handen genomen, omdat je nu de garantie hebt dat alle kosten worden gedekt, mocht er iets onverwachts gebeuren. Echter worden waardevolle spullen zoals foto’s of andere voorzieningen van emotionele waarde niet altijd vergoed. Natuurlijk hoop je dat dit nooit gebeurt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje, dus er kan altijd iets gebeuren.

Wat valt er onder deze verzekering?

Onder de inboedelverzekering bestaan er vijf verschillende soorten takken waaruit je kunt kiezen, namelijk:

  • Inbraakverzekering
  • Brandverzekering
  • Uitgebreide verzekering
  • Extra uitgebreide verzekering
  • All-risk

De bovenste twee soorten zijn verreweg het populairst en de meeste huishoudens hebben dit wel. Toch is het niet onverstandig om eens een extra tree te nemen met de verzekering. Op die manier bouw je garantie in dat alle spullen worden vergoed, ongeacht welke dat zijn. Weliswaar ga je wel maandelijks een hogere premie betalen, maar de klap zou nog groter zijn als er toch brand uitbreekt en bepaalde spullen niet onder die verzekering vallen, dat jij alsnog voor de kosten moet opdraaien. Voorkom dus problemen en overweeg eens om een stapje hoger te gaan in de verzekering.