Tips voor het zoeken naar goede stoelwielen

Tips voor het zoeken naar goede stoelwielen

Stoelen op wieltjes zijn ontzettend handig. Niet alleen voor thuis of op kantoor, maar ook voor het transport van de stoelen. Ben jij op zoek naar (nieuwe) stoelwielen? Wij geven je graag een aantal handige tips om dit proces op rolletjes te laten verlopen!

Houd rekening met je vloer

Stoelen met wielen kunnen gebruikt worden op ieder vloertype. Of je nu hout, tapijt of laminaat in je woning of bedrijfspand hebt liggen. Om te voorkomen dat de stoelwielen de vloer beschadigen, en om te zorgen dat de wielen optimaal functioneren, is het echter wel belangrijk om de juiste wielen uit te kiezen voor jouw vloer. Zo bestaat er een verschil tussen harde en zachte wielen. Dit zijn de meest geschikte wielen per vloersoort:

- Voor harde vloeren kies je voor zachte wielen

- Bij zachte vloertypes, zoals tapijt en vloerbedekking, kies je juist harde wielen

- Zachte vloeren zijn tapijt en vloerbedekking

- Bij overige vloeren is het over het algemeen slim om te kiezen voor zachte stoelwieltjes

Waarvoor ga je de stoelen gebruiken?

Iets anders om rekening mee te houden is het doel waarvoor je de stoelen, en dus de wielen, wilt gaan gebruiken. Met een bureaustoel wil je waarschijnlijk alle kanten op kunnen rollen, terwijl eetkamerstoelen meestal alleen naar voren of naar achteren hoeven te rollen.

Zwenkwielen of bokwielen?

Op basis van dit doel kun je kiezen voor zwenkwieltjes of juist voor bokwielen. Met zwenkwielen kun je alle kanten op, een bokwiel is een vaststaand wiel die in alle richtingen meedraait. Bokwielen zijn de beste keuze wanneer je lange, rechte stukken wilt rijden met je stoel. Bovendien is dit type iets voordeliger in aanschaf. De zwenkwielen zijn namelijk iets duurder. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van beide wielsoorten. Zo zie je bij winkelwagens en eetkamerstoelen bijvoorbeeld vaak een combinatie van twee zwenkwielen met twee bokwielen. De kan de stoel dan makkelijk sturen als je aan de kant van de bokwielen staat. Je kunt er echter ook gemakkelijk een rechte lijn mee rijden. Je maakt prijstechnisch dan eigenlijk de beste prijs kwaliteit keuze voor de keuze wielen bij zo'n stoel.