Presentatie in je winkel?

Presentatie in je winkel?

Heb je een woonwinkel en heb je zin om je winkel eens totaal anders in te richten? Of ben je werkzaam in de woonbranche en ben je verantwoordelijk voor de inrichting van de etalage? In bovenstaande twee gevallen is het soms fijn om even nieuwe inspiratie op te doen, zodat je het eens heel anders aan kunt pakken dan je normaal doet. Hieronder vind je drie goede tips, waarmee jouw presentatie in je winkel of etalage, er straks te gek uit komt te zien!

Nieuw lichtplan

Gebruiken jullie al jaren hetzelfde licht in de winkel? Dezelfde spots en die ook nog een ingesteld op dezelfde stand? Dan is een nieuw lichtplan een aanrader als je een knallende presentatie wilt geven. Met een nieuw lichtplan merk je meteen dat je presentatie er totaal anders uit zal zien? Ga je de nieuwe kussencollectie presenteren? De nieuwe beddenlijn? Of misschien de nieuwe stoelenlijn? Denk bij een nieuw lichtplan aan nieuwe spotjes, maar ook bijvoorbeeld aan meer spotjes. Ook kun je ervoor kiezen om specifieke objecten er apart uit te lichten.

Displays op maat

Heb je nieuwe producten in je winkel die je extra aandacht wilt geven? Omdat ze echt een versterking zijn van je assortiment, of omdat ze bijvoorbeeld heel goed passen bij je formule? Kies er dan voor om unieke displays te laten maken, met hierin deze unieke items. Denk hierbij aan gave accessoires zoals kandelaars, fotolijstjes en kleine kussentjes die je prachtig kwijt kunt in zo’n display. Omdat je deze displays op maat kunt laten maken, bepaal je helemaal zelf hoe deze eruit moeten komen te zien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zo’n display in de kleuren van je logo te laten maken of te voorzien van je logo. Prachtig toch?

TV standaard

Als je een presentatie zeker wilt laten slagen, moet je kiezen voor een tv standaard. Op deze TV kun je bijvoorbeeld een diaserie laten draaien, of een filmpje tonen. Mensen vinden het altijd fijn als ze tijdens een presentatie beelden te zien krijgen. Je kunt hierbij denken aan een instructiefilmpje van hoe je een woonkamer (met jouw items) in kunt richten of over hoe je een bed eenvoudig zelf kunt monteren. Een tv standaard is hierbij ideaal, deze standaard staat altijd goed op hoogte en je het kunt hem neerzetten waar je maar wilt. Jouw presentatie wordt gegarandeerd een succes!