Kerstverlichting met kerstmis

Kerstverlichting met kerstmis

Kerst in huis zonder sfeervolle kerstverlichting is eigenlijk een incomplete kerst. Tenminste, als je van kersverlichting houdt is het toch eigenlijk onmisbaar. In het verleden had men nog geen elektrische kerstverlichting en bestond kerstverlichting voornamelijk uit kaarsen. De kaarshouders werden bevestigd aan de takken van een kerstboom. Uiteraard is een kerstboom met echte kaarsen sfeervol, maar het bracht vanzelfsprekend wel risico’s met zich mee. Voordat men het wist stond er een kerstboom in brand. Om deze reden hadden veel mensen een emmer water naast de kerstboom staan voor het geval de boom in brand zou vliegen. Verlichting met lampjes kwamen pas halverwege de vorige eeuw in opkomst. Dit betekende natuurlijk veel meer veiligheid, want met de komt van dit soort verlichting was de kans op brandgevaar een stuk kleiner.

De eerste kerstverlichting die opgehangen werd bestond uit slechts een paar lampjes. De lampjes hadden een vorm van een kaars. Door de jaren heen zijn de lampjes veranderd. Je hebt vandaag de dag diverse soorten kerstverlichting waar je uit kunt kiezen. Zo heb je lichtjes met led-verlichting. Led verlichting is zuiniger en veiliger, omdat de lichtjes niet warm worden en led-verlichting gaat aanzienlijk langer mee dan gloeilampjes. Ook heb je lichtjes in diverse kleuren. De meeste snoeren met kersverlichting hebben circa 200 lichtjes, zodat de kerstboom overal mooi verlicht is.

Uiteraard kun je naast het verlichting van je kerstboom kiezen voor vele andere soorten verlichting. Dan aan het verfraaien van een kerstkrans, een kerststukje, lichttakken, verlichten van decoratie of led figuren. Zo heb je een beeldje van een Kerstman, een sneeuwpop of een kerstboom. Dit soort decoratie kun je voor binnen of voor buiten gebruiken.

Waarom kerstverlichting met kerstmis?

Voor veel mensen is kerstverlichting onmisbaar en zij versieren een kerstboom dan ook graag met allerlei kerstlichtjes. Voor veel mensen wordt kerst niet direct meer geassocieerd met het kerstverhaal, maar het kerstverhaal heeft volgens de mythe wel iets te maken met de verlichting. Jezus wordt namelijk het licht van de wereld genoemd en met kerstmis wordt de geboorte van Jezus 'gevierd'. Om deze reden kozen veel mensen voor kerstverlichting.

Waar kun je kerstverlichting kopen?

Een aantal weken en soms maanden voor kerst kun je in winkels vele kerstpullen vinden. Het is daarom gemakkelijk om aan kerstverlichting te komen. Je hebt de keus uit vele soorten kerstverlichting. Je hebt bijvoorbeeld gekleurde kerstverlichting, kerstverlichting dat knippert, kerstverlichting met muziek etc. Je kunt kerstverlichting kopen bij winkels zoals Gamma, Praxis en Kruidvat.