Inspiratie tip: gebruik de nieuwste sloten van 2015

Inspiratie tip: gebruik de nieuwste sloten van 2015

Zoals met vrijwel alle producten, hebben ook sloten zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Het afgelopen jaar zagen we bijvoorbeeld al een trend, waarbij steeds vaker technologie in de sloten werd verwerkt. Dit jaar zal die trend zich voortzetten, evenals dat steeds meer mensen hun sloten laten vervangen om beter beveiligd te zijn tegen ongewenste bezoekers. Met jaarlijks enkele honderden woninginbraken, kan het geen kwaad om uw eigen beveiliging ook nog eens na te lopen! Zijn uw sloten nog bij de tijd, of kunt u wellicht beter overstappen op de nieuwste sloten van 2015? Wij spraken voor dit artikel met de slotenmaker in Nijmegen om de nieuwe sloten voor dit jaar te bespreken.

Meer veiligheid met driepuntssloten

Een van de trends die in 2015 gaande is op het gebied van sloten, is de overstap van veel huishoudens op driepuntssloten. Daar waar voorheen voornamelijk gebruik gemaakt werd van sloten die op een punt met de deurpost verbonden waren, zogenaamde cilindersloten met een contactpunt. Deze driepuntssloten zijn veel veiliger, omdat het voor een inbreker onaantrekkelijk is om alle drie de contactpunten open te breken. Immers, dit kost veel tijd met de kans om betrapt te worden door omwonenden. Iets wat een inbreker vanzelfsprekend zal willen voorkomen!

Technologische hoogstandjes in sloten

In 2014 werd er al geregeld over geschreven, de technologische hoogstandjes die ook in sloten werden verwerkt. Dit zien we bijvoorbeeld in sloten met een vingerafdrukherkenning, waar een uitgebreid technologisch systeem achter hangt. Bij de installatie van het slot kunnen meerdere mensen hun vingerafdruk laten registreren in het systeem, wat het slot ook ideaal maakt voor gezinnen. Iedereen van uw gezin kan nu uw woning in, zonder een sleutel bij zich te moeten dragen! De kans dat u een sleutel verliest, wordt hiermee een stuk kleiner.

Het grote voordeel aan een dergelijk slot is vanzelfsprekend dat deze niet of nauwelijks te kraken is voor ongewenste bezoekers. Een inbreker moet over wel heel veel technische kennis beschikken om een dergelijk systeem te kraken of de deur open te breken. Wanneer u nog niet volledig vertrouwd op de hedendaagse technologie, kunt u een slot als deze combineren met bijvoorbeeld het eerder beschreven driepuntsslot. Zo kunt u ook op een andere manier uw deur openen en komt u nooit buiten te staan! Het slot met vingerafdrukherkenning is slechts een van de sloten met technologische hoogstandjes, ook een slot op basis van het Bluetoothsignaal van uw mobiele telefoon zal in 2015 steeds populairder worden.