Hier moet je aan denken als je gaat verbouwen

Hier moet je aan denken als je gaat verbouwen

Staat er een verbouwing op de planning? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Wat heb je zoal nodig tijdens een verbouwing en wat moet je beslist regelen?

Goede kleding en schoenen

Huur jij voor je verbouwing geen klusbedrijf in, maar ga je zelf aan het werk, dan heb je goede kleding nodig. Denk aan een overall of een werkpak. Verder zijn goede werkhandschoenen onmisbaar. Ook is het verstandig om werkschoenen te dragen. Vergeet ook niet om een helm en een beschermende bril klaar te leggen. Waarschijnlijk zul je ook wel gehoorbeschermers nodig hebben. En sommige mensen vinden het klussen bijzonder praktisch werken als ze een gereedschapsgordel dragen.

Meubels afdekken

Dek van te voren je meubels goed af. Of haal je deze misschien uit de ruimte waar je gaat verbouwen? In dat geval is het misschien alleen nodig om de vloer af te dekken. Zorg voor goed afdekplastic om eventueel de meubels en de vloer te beschermen. Niet alleen tegen stof en vuil, maar zeker ook tegen mogelijke beschadigingen. Heb je nu geen plastic en schaf je het liever niet aan, dan kun je ook kiezen voor een paar grote oude doeken of lakens. Dat werkt meestal ook prima.

Een goede steiger

Gaat het om een grootschalige verbouwing, dan heb je niet genoeg aan een trapje of een ladder. Het is dan beslist nodig om een of meerdere steigers ter plekke te hebben. Een kamersteiger kan een optie zijn of wellicht heb je zelfs een grote gevelsteiger nodig. Dat ligt natuurlijk aan het soort verbouwing dat je gaat uitvoeren.

Zorg voor een goed verlengsnoer

Tijdens een verbouwing kun je echt niet zonder verlengsnoer. Je hebt veel gereedschap nodig tijdens het klussen en het meeste zal wel elektrisch zijn. Over het algemeen heeft elektrisch gereedschap niet echt een lang snoer. Zonder een verlengsnoer kom je dus letterlijk en figuurlijk nergens. Neem wel een veilig verlengsnoer of zorg voor kabelhaspels. Let even op of ze wel genoeg belast kunnen worden.

Container voor rommel en puin

Rommel en verbouwen horen onlosmakelijk bij elkaar. Ga je de badkamer of de keuken slopen? Reken er maar op dat er veel puin en rommel te vinden zal zijn. Dit ruim je het handigst op in een container. En op die manier is het ook het snelst af te voeren.