Geen onderhoud meer nodig met Keralit

Geen onderhoud meer nodig met Keralit

Keralit is een duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding gemaakt van gerecycled kunststof. Het is ook zeer duurzaam en goed voor het milieu. Daarom kiezen steeds meer mensen voor onderhoudsvrije kunststof gevelbekleding. Onderhoudsvrije kunststof gevelpanelen hebben een oersterke gerecyclede kunststof bodem. Er worden geen bomen gekapt en net als de houten bekleding is het verbruik van grondstoffen minimaal. Onderhoudsvrije gevelbekleding heeft een toplaag van materialen zoals Renolit®. Deze hoogwaardige productiemethode zorgt ervoor dat de panelen voor onderhoudsvrije gevelbekleding niet gevoelig zijn voor vocht en warmte. Ze zijn ook bestand tegen aantasting door schimmels en bacteriën en andere rottingsprocessen. Dit zorgt ervoor dat er weinig onderhoud nodig is.

Kosten gevel verbouwen

Er is vrijwel geen ontkomen aan: vroeg of laat ontstaan er scheuren in de gevel. Je kunt nauwelijks om een gevelrenovatie of -verbouwing heen. Bij het ontstaan van scheuren zal gevelreiniging niet voldoen, je wilt weten wat het kost om de gevel te verbouwen of renoveren. De totale kosten van een gevelverbouwing lopen ver uiteen. Je kunt zo’n €1300,- kwijt zijn aan een vernieuwde gevel, maar de totale kosten kunnen oplopen tot ver in de 4000 euro. Hoeveel jij kwijt bent is volledig afhankelijk van het project. Het is enorm lastig om een gericht gemiddelde te geven. De gevelverbouwing kosten kunnen €5,- per vierkante meter bedragen, maar ook oplopen tot boven de 100 euro per vierkante meter. Keralit gevelbekleding is duurder maar wel duurzaam.

Kunststof bouwmaterialen installeren

Het installeren van kunststof bouwmateriaal is relatief eenvoudig. De materialen zijn in de meeste gevallen voorzien van een effectief bevestigingssysteem. Het installeren en monteren is zo gefikst, waarna jij gebruik kunt maken van de lange levensduur die kunststof met zich meebrengt. Is het bouwmateriaal na jaren tóch aan vervanging toe? Vaak kun je kunststof bouwmaterialen gewoon recyclen, waarmee jij weer bijdraagt aan het milieu.

Verschillende kleuren

Keralit is beschikbaar in erg veel kleuren, dus zit er voor iedereen wel iets bij. Bij Holland Kunststof in 37 kleuren om precies te zijn, en dat worden er steeds meer. Ook zijn er kleuren in houtstructuur beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een houten gevel hebt, terwijl het eigenlijk het duurzame alternatief Keralit is. Om een steentje bij te dragen aan de duurzaamheid is het dus verstandig om voor Keralit te kiezen.