Dit zijn dé trends qua badkamerontwerp van dit moment!

Dit zijn dé trends qua badkamerontwerp van dit moment!

Het is wellicht het meest belangrijke kamertje in huis, en toch wordt er maar weinig aandacht aan besteed: de badkamer. Enorm zonde, want met een juist badkamer ontwerp kun je je badkamer helemaal tot leven wekken. De keuzes zijn daarin haast eindeloos, maar je kunt je wel vast oriënteren op stijlen. Dit zijn de 3 stijlen qua badkamer ontwerp die op dit moment helemaal hip zijn!

Strak, minimalistisch badkamer ontwerp? Dat is Scandinavisch

Scandinavische vormgeving is helemaal de trend de afgelopen jaren. Waar vroeger onze Nederlandse woningen vaak ingericht waren met veel decoraties en meubels van donker hout, hebben onze Noordelijke vrienden gekeken naar het tegenovergestelde. Het resultaat? Een gemakkelijk toe te passen stijl ontwikkeld uit hout, gecombineerd met lichte kleuren en veel open ruimte.

Deze stijl kenmerkt zich door de strakke en minimalistische meubels, die vaak alleen in het wit te verkrijgen zijn en gecombineerd worden met zachte, natuurlijke kleuren. Tegenwoordig zijn pasteltinten zoals lichtgroen en lichtroze erg populair, maar ook grijstinten en bruintinten doen het goed. Door niet teveel met andere kleurencombinaties te spelen behoudt een ruimte een rustige uitstraling. En niet onbelangrijk in een badkamer ontwerp: je badkamer oogt, dankzij het wit, ook nog eens groter.

De Scandinavische stijl is populair omdat het naast in een badkamer ontwerp, ook elders in huis eenvoudig toe te passen is. Omdat de focus wordt gelegd op minimalisme hoef je niet veel aan decoratie te doen: slechts een paar kleine decoraties op slimme plekken zullen je badkamer helemaal afmaken.

Make it modern

Vergelijkbaar met de Scandinavische stijl is de moderne stijl. Hierin zijn meubels ook strak, maar ze worden nog wel eens vervangen door meubels met ronde vormen in een badkamer ontwerp. Echter nemen hierin donkere kleuren het voortouw en functioneert de kleur wit enkel als toevoeging. Bij een modern badkamer ontwerp gaat het erom dat je je badkamer zo luxe mogelijk ingericht wilt hebben. Daar horen natuurlijk allerlei handige technologische snufjes en slim geplaatste dimlichten bij.

Maar ook een kleurrijk badkamer ontwerp is in!

Zie je helemaal wit niet zitten, maar is een donkere badkamer niet jouw ding? Niet getreurd, want ook een kleurrijk badkamer ontwerp maakt ondertussen een langverwachte comeback. Steeds vaker zien we gele wanden, groene meubels en blauw meubilair hun weg vinden in nieuwe ontwerpen.  Vaak worden ze gecombineerd met wit om de ruimte optisch groter te laten lijken, maar donkere kleuren geven de ruimte juist weer een luxere uitstraling.

Patronen op de muur zijn (nog) niet heel populair, maar de welbekende kleine muurtegeltjes zijn wel weer in, net als tegels in visgraatpatronen. Lekker speels dus, tussen al die strakke trends in.

Een badkamer ontwerp laten maken? Dat kan!

Weet je al precies hoe je bovenstaande trends in je volgende badkamer gaat verwerken? Of wil je nog wat ideeën opdoen? Weet in ieder geval dat je je wensen en behoeften gemakkelijk kan laten omzetten naar een professioneel badkamer ontwerp bij een specialist. Die weten precies hoe ze een bepaalde stijl kunnen vertalen naar een functionerende badkamer. Wie weet begin jij je dag straks met een verfrissende douche in je poederroze droombadkamer!