De voordelen van werken op een zadelkruk? Verhoogde productiviteit en verminderde rugpijn!

De voordelen van werken op een zadelkruk? Verhoogde productiviteit en verminderde rugpijn!

Als je een baan hebt waarbij je veel tijd zittend doorbrengt, is het belangrijk om een ergonomisch verantwoorde stoel te hebben. Een wiebelkruk of zadelkruk kan een goede keuze zijn, omdat deze stoelen je lichaam in een actieve houding dwingen en zo rugpijn kunnen voorkomen. In dit artikel bespreken we de voordelen van werken op een zadelkruk en geven we tips voor het kiezen van de beste zadelkruk.

Verhogen productiviteit

Een van de belangrijkste voordelen van werken op een zadelkruk is dat het je productiviteit kan verhogen. Dit komt doordat de actieve houding die je op een zadelkruk aanneemt ervoor zorgt dat je bloedcirculatie verbetert en je meer zuurstof naar je hersenen krijgt. Hierdoor kun je je beter concentreren en ben je minder snel vermoeid.

Verminderen rugpijn

Een ander voordeel van werken op een zadelkruk is dat het je rugpijn kan verminderen. Doordat je op een zadelkruk in een actieve houding zit, wordt je rug minder belast en kun je rugpijn voorkomen. Bovendien kun je met een zadelkruk je bekken beter kantelen, waardoor je een betere houding aanneemt en je rug minder snel overbelast raakt.

Verstelbaarheid belangrijk

Als je op zoek bent naar een zadelkruk, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk dat de zadelkruk verstelbaar is, zodat je deze op de juiste hoogte kunt instellen. Ook is het belangrijk dat de zadelkruk wieltjes heeft, zodat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Verder moet de kruk een goede ondersteuning bieden aan je bekken en rug.

Wiebelkruk

Er zijn verschillende soorten zadelkrukken op de markt, waaronder de wiebelkruk. Een wiebelkruk heeft geen vaste zitting, waardoor je constant in beweging blijft. Dit kan goed zijn voor je rug en bekken, omdat je hierdoor automatisch een actieve houding aanneemt. Een nadeel van een wiebelkruk is dat deze minder stabiel is dan een gewone zadelkruk.

Belangrijk om te weten

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat een zadelkruk geen wondermiddel is tegen rugpijn. Het is belangrijk om regelmatig op te staan en te bewegen, zodat je lichaam niet te lang in dezelfde houding blijft zitten. Bovendien is het belangrijk om een goede werkhouding aan te nemen en je werkplek ergonomisch in te richten.