3 argumenten om je binnendeuren te vervangen voor een schuifdeur

3 argumenten om je binnendeuren te vervangen voor een schuifdeur

Voor een nieuwe look in huis is het leuk om binnendeuren te vervangen door een schuifdeur. Schuifdeuren zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt voor verschillende kleuren en materialen gaan om de schuifdeur goed bij je interieur aan te laten sluiten. Zie deze schuifdeuren om een idee te krijgen.

Er zijn meerdere argumenten te bedenken om voor schuifdeuren te gaan. Twijfel je nog? Lees dan verder voor de 3 meest belangrijke argumenten. We vertellen meer over ruimte besparen, de originele looks en het functionele aspect van de schuifdeuren.

Bespaar ruimte

In vergelijking met een normale binnendeur, kun je met een schuifdeur veel ruimte besparen in huis. Waar een normale deur ruimte in huis nodig heeft om open te kunnen slaan, is dat bij een schuifdeur niet het geval. De deur zit vlak tegen de muur aan, waardoor deze niet veel ruimte inneemt.

Je schuift de schuifdeur immers heen en weer in plaats van dat de deur open slaat in je woning. Dat geeft een ruimtelijk gevoel aan de woning. Daarnaast kan het qua indeling wegens die ruimtebesparing ook weer makkelijker zijn om voor een schuifdeur te gaan.

Originele looks

Ga je voor een schuifdeur als binnendeur, dan ga je voor een originele eyecatcher in je woning. Het fijne van een schuifdeur is, dat het kan werken als een soort room divider. Je deelt je woning in meerdere ruimtes op. Dat geeft een knus gevoel en levert een bepaalde geluidsdemping op. Dat is erg handig als je een aparte plek wilt maken voor de kinderen of om te kunnen werken.

Wat daarnaast erg handig is aan de schuifdeur, is dat de deur kan passen bij meerdere woonstijlen. Vaak wordt de deur gecombineerd met een industriƫle woonstijl. Maar er is veel meer mogelijk. Zo kan de deur ook goed passen bij een landelijke stijl, minimalistische of scandinavische woonstijl.

Functioneel

Naast dat de schuifdeur ruimte bespaart en garant staat voor een originele look in je interieur, is het ook functioneel. De deur schuif je eenvoudig heen en weer. Als je bijvoorbeeld spullen op wilt bergen, krijg je ze bij een dichte schuifdeur makkelijk uit het zicht. Een schuifdeur is dus erg makkelijk en fijn om te gebruiken.