Zo vind jij een goede makelaar

Zo vind jij een goede makelaar

Ben jij voornemens om binnenkort je huis te gaan verkopen en ook direct een nieuwe woning te gaan kopen? Dan kan dit vandaag de dag natuurlijk bijna niet meer zonder goede makelaar. Belangrijk is om te weten dat een goede makelaar precies weet waar je op moet letten, zodat je bij de verkoop van je woning het maximale resultaat weet te behalen. Kies je voor een aankoopmakelaar, dan heb je vaak net een streepje voor op de rest. Een aankoopmakelaar weet natuurlijk vaak net iets eerder of en wanneer er een bepaalde woning te koop komt. Om ervoor te zorgen dat je een goede makelaar vindt, hebben we een aantal handige tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Heldere tarieven

Ben jij op zoek naar een goede makelaar voor het kopen of verkopen van een woning, dan is het fijn te weten wat je ongeveer aan kosten hebt. Waar de ene werkt op basis van een vaste prijs, hanteert de ander een percentage. Zorg er in beide gevallen wel voor dat je vooraf weet waar je rekening mee kunt houden. Je zit er namelijk niet op te wachten om straks allerlei extra kosten te krijgen, terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig had hoeven zijn. Lees daarom dus ook altijd goed de welbekende kleine lettertjes. Je wilt niet dat je straks nog een flinke rekening krijgt voor bijvoorbeeld de bezichtigingen die door de makelaar worden uitgevoerd.

Kennis van de lokale markt

Wanneer je succesvol een huis wilt kopen of verkopen, dan is een makelaar met kennis van de lokale markt een absolute must. Je kunt je voorstellen dat een Makelaar in Brabant natuurlijk precies weet wat er daar speelt. Kies je dan voor een makelaar uit Amsterdam of een andere stad in Nederland, dan is de kans aanwezig dat ze niet op de hoogte zijn van  hoe de huizenmarkt zich in deze stad verhoudt ten opzichte van andere steden. Kies daarom bij voorkeur altijd voor een makelaar die binnen een straal van 10 kilometer zit van de plek waar je graag wilt wonen. Zo weet je namelijk zeker dat je te maken hebt met een makelaar die kennis van de markt heeft.

Proactief

Een goede makelaar heeft maar één doel. Dat is een huis zo snel mogelijk verkopen tegen de beste prijs. Toch kan het zijn dat je je makelaar iedere keer achter de broek aan moet zitten omdat zaken niet worden geregeld. Als er iets vervelend is, is het dat wel! Voor een makelaar mag het dan wel dagelijkse kost zijn, maar voor jou kan het een cruciaal beslissing zijn wanneer een bepaald bod wordt afgewezen omdat de makelaar vindt dat er mee uit te halen valt. Helemaal wanneer je al een nieuw huis op het oog hebt en je dus ook afhankelijk bent van de verkoop van je huidige woning.