Welke poten zijn het beste voor onder een eettafel?

Welke poten zijn het beste voor onder een eettafel?

Een mooie eettafel heeft niet alleen een mooi tafelblad dat naar jouw smaak is, maar ook de poten moeten mooi en functioneel zijn. In veel gevallen kun je bij een specialist tafelbladen met specifieke poten combineren, maar het uiterlijk is niet het enige dat belangrijk is wanneer je tafelpoten uitzoekt. Welke poten kun je het beste aanschaffen voor onder een eettafel? In dit blog vertellen wij daar meer over.

Verschillende materialen

Poten zijn er niet alleen in verschillende soorten en maten, maar je kunt ook kiezen uit verschillende materialen. Zo zijn er poten van hout en dan is het natuurlijk ook het mooiste om dezelfde houtsoort en -kleur als het tafelblad van de eettafel te kiezen. Maar er zijn ook poten van metaal, aluminium en zelfs RVS! Ieder materiaal heeft voor- en nadelen en je moet jezelf natuurlijk afvragen of de poten die je op het oog hebt ook bij je interieur passen.

T-poot

De T-poot is de meest voorkomende poot die je tegenkomt en bij een eettafel zitten deze aan iedere hoek bevestigt. Ze lopen recht naar beneden en dat zorgt ervoor dat je ook genoeg ruimte voor je benen hebt. Zelfs als je aan de kop van de tafel gaat zitten. Bij T-poten is het wel belangrijk om voor een stevig materiaal te kiezen en dat deze ook goed aan de tafel worden bevestigd. Vooral bij het verplaatsen of het schuiven van een tafel kunnen T-poten makkelijker afbreken of beschadigen.

Eettafel met X-poot

De X-poot wordt steeds vaker gekozen en dat is niet zo vreemd. Ten eerste zorgt een X-poot voor een luxueuzere uitstraling van de tafel, maar ze zijn ook steviger dan bijvoorbeeld T-poten. De X-poot dankt natuurlijk de naam, omdat de poten in een X-vorm onder de tafel zijn bevestigt. Ook met deze poten heb je nog steeds voldoende ruimte voor je benen, maar is het niet mogelijk om aan de kop van de tafel te zitten. Door de X-poot kun je namelijk je benen niet kwijt.

Matrixpoot 

De matrixpoot lijkt op de X-poot, maar zit in plaats van aan de kop in het midden van de eettafel bevestigt. Dit geeft een mooie en luxueuze uitstraling. De uitdaging bij de matrixpoot is wel dat het bovenblad behoorlijk groot moet zijn. Want je moet immers goed kunnen aanschuiven om goed te kunnen eten of om iets anders aan tafel te kunnen doen. Een matrixpoot neemt wel meer ruimte in beslag en zorgt ervoor dat je jouw benen iets minder goed kwijt kunt. 

Een eettafel koop je bij de specialist 

Een eettafel bestel je heel eenvoudig online bij de specialist die kwalitatief goede en milieuvriendelijke eettafels aanbiedt. Bij Tomasso Tables vind je een groot assortiment in verschillende soorten tafels en bijpassende eetkamerstoelen. Daarnaast bieden wij ook complete eetkamers aan! Wij werken uitsluitend met betrouwbare partners en fabrikanten om kwalitatief goede tafels van milieuvriendelijke materialen aan te bieden. Op onze website vind je meer informatie over welke tafels wij verkopen en kun je de tafels die wij aanbieden eens rustig bekijken en bestellen.