Wat zijn de voordelen van een spiltrap?

Wat zijn de voordelen van een spiltrap?

Een spiltrap is een houten of stalen trap waarbij de traptreden vastzitten aan een verticale spil. De trap kan zowel open als gesloten zijn. Meestal zijn de treden verdreven, dit houdt in da de buitenkant breder is dan de binnenkant. Als de traptreden alleen vastzitten aan de verticale as (en dus niet aan de muur) spreken we van een spiltrap. De trap staat dan los in de ruimte. Als de traptreden ook vastzitten aan de muur, spreken we van een wenteltrap.

Wanneer is het slim om voorkeur te geven aan een spiltrap in plaats van een normale trap? Wat zijn precies de voordelen? Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een spiltrap. Maar waarom? Deze vragen zochten wij voor jou uit in dit artikel.

Ruimte besparen

Als je in een rijtjeshuis woont neemt het aanleggen van de trap vaak veel ruimte in beslag. Je wil het liefst een trap die comfortabel en breed genoeg is. Als jij ruimte wil besparen in je huis is een stalen spiltrap een perfecte optie. Spiltrappen zijn door de spiraalvorm ideaal in kleinere ruimtes. Zo hou je meer ruimte over voor ander meubilair.

Vorm van de trap

Het tweede voordeel van een spiltrap is de vorm. Door de spiraalvorm brengt de trap beweging in het interieur van je huis. Het staat vaak erg mooi en geeft een gevoel van openheid en ruimtelijkheid. Zo geef je meer perspectief aan de inrichting van je huis, zonder in te leveren in nodige ruimte. Het enige nadeel van de spiltrap is dat door de vorm van de treden, het lastig kan zijn om elkaar te passeren. Het is dus nodig om even op je beurt te wachten.

Tussenverdiepingen

Ben jij bezig met het inrichten van een zolderkamer, een extra logeerkamer of wil je beter gebruikmaken van een tussenverdieping? Zeker in deze situaties is een stalen spiltrap ideaal. Door de compacte, flexibele eigenschappen van de trap, past deze goed in dit soort verbouwingen. Je kunt de spiltrap mooi integreren als verbindingsstuk vanuit de woonkamer of traphal.

Een spiltrap kan een goede oplossing zijn om ruimte te besparen voor mensen die beginnend wonen. Zo hou je meer ruimte over door gebruik te kiezen van een praktische, stijlvolle trap.