Wat zijn de tafeltrends voor 2021?

Wat zijn de tafeltrends voor 2021?

Ben jij iemand die graag op de hoogte is van de nieuwste trends? Zeker als het gaat om alles wat te maken heeft met woontrends? Het is natuurlijk heerlijk om bij te houden wat de nieuwste trends zijn, zodat je hier jouw interieur op aan kan passen. Als we kijken naar de tafeltrends voor 2021, zijn er een aantal opvallende trends waar je op een eenvoudige, betaalbare manier mee aan de slag kunt gaan. Welke opvallende trends dit zijn? Je leest het hieronder!

Vaas met bijpassende onderzetter als eyecatcher

Een opvallende tafeltrend voor 2021 is het plaatsen van een pronkstuk in je interieur, die meteen opvalt. Denk hierbij aan een grote vaas met bloemen die meteen de aandacht trekt. In deze vaas kun je bijvoorbeeld lange witte rozen doen. Dit staat natuurlijk prachtig als je een modern interieur hebt. Ook kun je kiezen voor een boeket met donkergele en dieprode bloemen, wat juist wat meer past bij een stijlvol, chique interieur. Waar je ook voor kiest, zorg er altijd voor dat je een onderzetter onder je vaas plaatst. Doe je dit namelijk niet, dan krijg je kringen op je tafel, er ontstaat namelijk altijd wat vocht aan de buitenkant van de vaas. Dit vocht loopt langzaam naar beneden en concentreert zich uiteindelijk onder de vaas. Heb je een klassiek, stijlvol interieur? Kies dan voor gouden onderzetters. Heb je een woning met veel natuurlijke tinten? Dan zijn  marmer onderzetters ideaal. Marmer is een kleur die bij heel veel woonstijlen past. Dit materiaal heeft een luxe, stijlvolle uitstraling, waarmee een grote vaas bloemen, een nog grotere eyecatcher wordt!

Lichte houtsoorten voor de tafels

In Scandinavië komen lichte houtsoorten al veel voor. Denk hierbij aan licht acaciahout, licht eiken en bamboe. Deze lichte houtsoorten geven je woning een sterke, natuurlijke uitstraling. Ook hier in Nederland gaan we deze lichte houtsoorten veel meer zien. Je zou dit terug kunnen laten komen in je keukentafel, maar ook in je kasten in de huiskamer. Een trend die in 2021 ook duidelijk zichtbaar zal zijn, is het gebruik van duurzame materialen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dat zien we ook terug in de tafeltrends voor dit jaar. Bamboe is zo’n houtsoort die uitstekend past bij een duurzaam interieur. Hiermee pak je eigenlijk twee tafeltrends in één keer. Voor welke trends ga jij?