Tips bij de aanschaf van LED strips

Tips bij de aanschaf van LED strips

Met LED strips kun je de woning heel mooi verlichten. Het is de beste manier om sfeerverlichting aan te brengen aan een woning. Het geeft een unieke uitstraling en is ook nog efficiënt met energie. Met LED strips heb je dus verlichting dat er heel mooi uitziet en weinig energie verbruikt. Er zijn veel soorten strips waaruit gekozen kan worden. Zo kun je een simpele witte kleur hebben. Maar ook RGB LED strips van LedstripXL. Voor het kiezen van de juiste strip is het wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hier vind je een aantal tips die je kunt gebruiken om de aankoop van LED strips te vergemakkelijken.

De lengte van de LED strips bepalen

Voor het kiezen van de juiste strip is het belangrijk om de juiste lengte aan te schaffen. Een strip kan in veel verschillende lengtes komen. Natuurlijk moet je er een hebben die lang genoeg is om het gebied te verlichten in de kamer waarin je het wilt gebruiken. Het daarom ten eerste belangrijk om afmetingen te doen in de kamer waar je verlichting wilt aanbrengen. Meet op hoe lang de strip moet zijn om het gebied te bedekken. Vervolgens kun je gaan kijken naar de lengtes van de strips die je nodig hebt. De populairste lengte is 5 meter, maar ze zijn ook verkrijgbaar in langere en kortere versies. Als een strip te lang is, is dit niet meteen een probleem. De strip is namelijk in te korten door bij een schaar te gebruiken langs de kniplijn. Het is daarbij belangrijk om je te houden aan de kniplijn en er zeker niet naast te gaan. Zorg ervoor dat je zo dicht mogelijk bij de benodigde lengte zit. Zo zorg je ervoor dat je zo min mogelijk led strips weggooit. 

Kleuren LED strips

Een LED kan ook in verschillende kleuren voorkomen. Zo zijn er normale witte strips, maar ook strips die in meerdere kleuren kan veranderen. Welke strip je moet nemen hangt van jezelf af wat je van de strip verwacht. Wanneer je de meeste kleuren uit je LED wilt halen is het kiezen van de RGBWW de beste optie. Wanneer je enkel de kamer wilt verlichten, is een witte led strip een goede optie. 

Plakken van LED strip

Deze webshop maakt gebruik van LED strips met een plakrand. Het is belangrijk dat het oppervlak goed schoon wordt gemaakt voordat je de strip bevestigt. De ondergrond moet geschikt zijn voor een plakrand. De ondergrond moet stof en vetvrij zijn.