Mag het allemaal wel wat stoerder in huis?

Mag het allemaal wel wat stoerder in huis?

Hou jij wel van een stoer design? Ben jij niet zo van een lief en gezellig interieur, maar juist meer van een stevig, ruig interieur? Stoer wonen wordt steeds populairder en niet alleen bij mannen. Ook steeds meer vrouwen kiezen voor een stoere woonstijl. Er zijn verschillende woonstijlen die vallen binnen ‘stoer wonen’, woonstijlen die overigens ook nog eens prima met elkaar te combineren zijn!

Industrieel wonen

Een industrieel interieur herken je meteen aan zijn robuuste uiterlijk. In een industrieel interieur wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor beton, maar ook voor bakstenen of tegels. Veel kleuren ga je niet tegenkomen bij een industrieel interieur, vaak wordt er gebruik gemaakt van zwart of grijs. Deze stijl is afgeleid van het woord ‘industrie’, wat staat voor eenvoud, praktisch en effectief. Ook wat betreft de accessoires zien we dit duidelijk terug, het is vooral gericht op praktisch en strak. Hoewel deze accessoires ook nog eens gewoon heel leuk zijn! Ga jij voor een industrieel interieur?

Landelijke woonstijl

Als ‘stoer wonen’ je wel aanspreekt, dan hou je vast ook van een landelijke woonstijl. Deze woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van veel hout en robuuste meubels. Hierbij kun je denken aan een houten vloer, een houten plafond en bijvoorbeeld lekkere clubs om in te zitten bij een haardvuur. Een open haard past overigens ook uitstekend bij een landelijke woonstijl. Ook bij deze woonstijl vinden we niet veel verschillende kleuren, vaak wordt er gekozen voor natuurlijke kleuren als bruin en donkergroen. Op het gebied van accessoires is er veel mogelijk bij landelijk wonen. Denk hierbij aan een mooie robuuste, houten kapstok of krantenbak. Hou je van kunst? Dan kun je bij deze woonstijl bijvoorbeeld kiezen voor een mooi kunstwerk met een dier erop, bijvoorbeeld een paard of een olifant. Hiermee accentueer je jouw woonstijl nog beter. Kies jij voor landelijk?

Combineer stijlen

Door een industriële woonstijl met een landelijke te combineren, kun je een prachtige stoere stijl neerzetten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een combinatie tussen hout en beton. Ook een houten plafond met een stijlvolle, zwarte vloer is natuurlijk prachtig. Door slim gebruik te maken van leuke accessoires, kun je op een gemakkelijke manier meer sfeer meegeven aan je woonstijl. Denk hierbij aan een stoere vaas gemaakt van metaal of een stoere bijzettafel van massief hout. Denk hierbij ook aan stoere kandelaars of een groot vloerkleed van natuurlijk materiaal, voor op de vloer in de huiskamer. Er is dus veel mogelijk op het gebied van stoer wonen!