Waar moet jouw jacuzzi uit bestaan?

Waar moet jouw jacuzzi uit bestaan?

Wat is er mooier dan lekker ontspannen in je eigen jacuzzi? Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een jacuzzi thuis, of het nu een vaste of een opblaasbare jacuzzi is (of een zwembad combinatie), er is voor elk wat wils. Hierbij schrijven we je over de soorten jacuzzi’s en de verschillende mogelijkheden.

Waarom kiezen voor een jacuzzi? 

Een jacuzzi bezitten is alsof de lentemaanden altijd aanwezig zijn. Een jacuzzi is goed voor de ontspanning, het vermindert stress en verlicht pijn aan de spieren en de gewrichten. Daarnaast is een jacuzzi ideaal voor een goede nachtrust en het verbranden van calorieën. 

Toch is een jacuzzi niet voor iedereen geschikt. Als je bijvoorbeeld last hebt van huidproblemen, lage bloeddruk of in je zwangerschapsperiode zit. Hierbij is het gebruik van een jacuzzi niet aan te bevelen. 

De belangrijkste factoren bij het kopen van een jacuzzi zijn de omvang en de capaciteit aan waterverbruik en verwarming, ofwel het aantal personen en de stroomvoorziening. 

Soorten jacuzzi

Er zijn verschillende soorten jacuzzi, hieronder noemen we er enkele:

Verplaatsbare jacuzzi

De verplaatsbare jacuzzi heeft het voordeel dat hij verplaatst kan worden. Hij is niet erg licht en wordt meestal op een onderlegger geplaatst.

Zwem jacuzzi

Deze jacuzzi heeft een grotere omvang en moet op een stevige ondergrond geplaatst worden. De zwem-jacuzzi heeft veel water nodig om te kunnen werken.

Ingebouwde jacuzzi

Plaatsing van deze jacuzzi vereist maatwerk van een specialist en het kiezen van een geschikte plek om het te plaatsen.

Opblaasbare jacuzzi

De opblaasbare jacuzzi is vrij nieuw op de markt en is door zijn lichte gewicht natuurlijk gemakkelijk te verplaatsen. De kwaliteit van deze jacuzzi is niet zo goed en het risico op een lek is groter vanwege het materiaal waarvan die gemaakt is.

Houten jacuzzi

De houten jacuzzi is de oudste in zijn soort en neemt veel plaats in. Over het algemeen heeft deze jacuzzi weinig aantrekkelijke kenmerken en hij moet met de hand in elkaar gezet worden.

Op maat gemaakte jacuzzi

Deze jacuzzi wordt zo gemaakt dat hij voldoet aan de eisen en specificaties van de gebruiker. Deze kan dus naar vorm en capaciteit ontworpen worden en is uit te rusten met alle functionaliteiten naar wens.

Mogelijkheden jacuzzi’s

Jacuzzi’s komen met verschillende kenmerken om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de gebruiker. Hier is er keuze uit mogelijke kenmerken:

1. De aanwezigheid van massagestralen voor een ontspannend gevoel en het verminderen van spierpijn. 

2. Lichteffecten in het water voor een spannend effect en ingebouwde, waterbestendige boxen voor luistergenot tijdens het gebruik van de jacuzzi. 

3. De optie voor gasverwarming of houtkachel verwarming bij de jacuzzi waarbij het niet nodig is om stroomtoevoer aan te sluiten.

4. Het zelfreinigend watersysteem ingebouwd in de jacuzzi. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water goed blijft bij langdurig gebruik van de jacuzzi.

Verder zijn er nog meer kenmerken zoals gevormde stoelen, de aanwezigheid van een deksel om de jacuzzi af te sluiten, bekerhouders voor comfort en watervalletjes voor op de schouders.