Waar je anno 2022 op moet letten bij een nieuw matras

Waar je anno 2022 op moet letten bij een nieuw matras

Een goede nachtrust is van groot belang. Als je niet goed slaapt, kan dit leiden tot gezondheidsklachten, bovendien wordt je humeur er ook vaak niet beter van. Ook voor je gezinsleven en je werk, is goed slapen erg belangrijk, hierdoor functioneer je gewoon beter. Slapen op een goed matras, is hierbij een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Ga je binnenkort een nieuw matras aanschaffen? Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Lichamelijke aspecten

Heb je regelmatig last van je rug? Gewrichtsklachten? Ben je langer dan gemiddeld? Wellicht een stukje zwaarder dan gemiddeld? Ben je ergens allergisch voor? Lichamelijke eigenschappen zijn eigenlijk het vertrekpunt van de zoektocht naar een optimaal matras. Daarnaast is het goed om mee te nemen wat je ‘vaste’ slaaphouding is. Denk hierbij aan een houding op je zij, of misschien slaap je juist wel altijd op je buik. Neem al deze aspecten mee bij het kiezen van jouw ideale matras!

Koudschuim- en traagschuim matrassen

Er zijn veel verschillende soorten matrassen, koudschuim- en traagschuim matrassen zijn hier wellicht de bekendste voorbeelden van. Bij een koudschuim matras, kun je rekenen op een matras dat goed ventileert en bang voor kuilen hoef je niet te zijn. Het is bovendien veerkrachtig en gaat lang mee. Een traagschuim matras heeft als voordeel dat het zich naar je lichaam gaat vormen. Heb je een vaste slaaphouding, dan zal traagschuim je de juiste ondersteuning geven. Voordeel hiervan is dat de druk op je lichaam wordt verlaagd en verdeeld. Ook voor de doorbloeding is dit type matras ideaal. Voor welke matras ga jij?

Proefslapen

Online matras bestellen? Dat is een verstandige keuze! Je kunt online namelijk alle informatie vinden en je ideale matras bestellen, maar je profiteert evengoed van de voordelen zoals je die in een ‘echte winkel’ ervaart. Zo kun je er bijvoorbeeld bij Royal Health Foam voor kiezen om proef te slapen op je uitgekozen matras. Beter kun je jouw matras niet leren kennen! Toch niet wat je ervan verwacht had? Dan stuur je het matras gewoon terug en kies je een andere om uit te proberen. Net zolang totdat jij jouw ideale matras hebt gevonden. Dat wordt straks heerlijk slapen!