Op welke kussensloop slaap je het beste?

Op welke kussensloop slaap je het beste?

Als je bedenkt dat je jaarlijks tussen 2500 en 3000 uur in bed doorbrengt, is het duidelijk dat niet alleen het vinden van het juiste kussen, maar ook de beste kussensloop om te slapen belangrijk is.

De meest populaire vezels voor kussenslopen zijn katoen, linnen en zijde. En waarom linnen kussenslopen een betere keuze zijn om te slapen, lees je hier.

Waar moet een goede kussensloop aan voldoen?

De kussensloop die je kiest, moet van hoogwaardig materiaal zijn. Daarnaast moet de stof comfortabel en aangenaam zijn voor je gezicht. Zowel linnen, katoen en zijde vinken al deze vakjes aan, maar linnen springt eruit dankzij de unieke eigenschappen van deze stof. Zo is linnen onder andere bacteriebestendig en vochtabsorberend. Dat betekent dat kussenslopen gemaakt van linnen een betere keuze zijn voor de beste nachtrust.  

De voordelen van linnen

Om te beginnen is deze stof anti-allergeen. Daarom is het geschikt voor volwassenen, kinderen en baby's met allergieën of andere huidaandoeningen. Daarnaast staat linnen bekend als een warmtegeleidende stof met een hoog ventilerend vermogen. Dit betekent dat linnen ervoor zorgt dat je het heerlijk warm hebt in de winter en je lekker koel blijft bij warm weer in de zomer. Hierdoor slaap je tijdens elk seizoen comfortabel en diep.

Ook voelt de textuur van linnen luxueus en zacht aan, waardoor de stof heerlijk aanvoelt om de inspanningen van de voorbije dag te vergeten en gewoon te ontspannen. Bovendien wordt linnen nog zachter en soepeler bij elke wasbeurt.

Samengevat

Elke stof is ademend, maar linnen kussenslopen bevatten een hoger vocht-absorberend vermogen dan katoen en zijde samen. Linnen vereist ook minder hulpbronnen bij de productie, waardoor het een milieuvriendelijkere en duurzamere stof is dan zijn concurrenten.

In tegenstelling tot katoen, met zijn buitensporige vraag naar water, of het oogsten van zijde, waardoor miljoenen zeldzame zijderupsen worden gedood, zijn vlasplanten de meest milieuvriendelijke en ethisch bewuste van de drie.

Linnen beddegoed kan tientallen jaren meegaan, waardoor het kopen van linnen kussenslopen niet alleen een geweldige investering is voor een betere nachtrust, maar ook voor je portemonnee. We hopen dat je wat ons advies gehad hebt en tot een kussensloop kan komen wat het beste bij jou past.