Oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen

Oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen

Wil je sterker en gezonder worden? Maar vind je het lastig om binnen je drukke week tijd te vinden om te gaan sporten? Je kunt ook prima thuis oefeningen doen, waar je sterker van wordt en gezond bij blijft. Wat de beste oefeningen zijn om thuis te doen? Je leest het hieronder!

Thuis oefeningen doen

De eerste oefening die je prima thuis kunt doen, is de push-up. Start door met je voeten en handen op de grond te steunen, richt je gezicht naar de vloer en strek vervolgens je armen. Je voeten moeten hierbij strak tegen elkaar aan staan en je handen moeten onder je schouders staan. Buig je armen nu naar beneden totdat je met je borst bijna de grond raakt. Strek je vervolgens weer uit zodat je weer in de positie komt zoals je begonnen bent. De tweede oefening die je prima thuis kunt doen, is het doen van crunches. Je gaat op je rug liggen en buig vervolgens je knieën. Je brengt nu je handen achter je hoofd en laat je voeten in de startpositie staan. Kom nu met je bovenlichaam omhoog, op het moment dat je niet hoger kan, ga je weer terug naar de startpositie. Laat je buik hierbij het werk doen en pas op dat je niet je nek bezeert. Als laatste kunnen we de brug adviseren. Ga hierbij op je rug liggen, doe je handen langs je lichaam. Buig nu je knieën en zorg dat je de voeten spreidt ter hoogte van de schouders. Druk nu met je voeten je lichaam omhoog, waarbij dus je heupen de lucht in worden getild. Door je bilspieren en je buikspieren aan te spannen, train je hiermee deze spiergroepen.

Sportvoeding en supplementen voor optimaal resultaat

Vind je het belangrijk om snel resultaat te boeken? Thuis oefeningen doen is natuurlijk prima om sterker en gezonder te worden, met sportvoeding en supplementen kun je nog sneller resultaat boeken. Amonizuur is bijvoorbeeld een bouwstof die belangrijk is voor de ontwikkeling van je spieren. Amonizuur zit bijvoorbeeld in dierlijke producten zoals melk en eieren. Je kunt dit ook als supplement innemen, als je het lastig vindt om dit week in week uit, op de natuurlijke manier binnen te krijgen. BCAA’s zijn eveneens aminozuren en zijn ook belangrijk voor een goede ontwikkeling van je spieren. Door bcaa poeder te bestellen, maak je het jezelf gemakkelijk en weet je zeker dat je altijd kunt beschikken over deze belangrijke bouwstof. Je zult merken dat je spieren veel baat hebben bij deze bouwstoffen, je wordt er gezonder en sterker van en dat is precies de bedoeling!