Inbraakpreventie voor sloten

Inbraakpreventie voor sloten

Een woninginbraak is vanzelfsprekend zeer vervelend, niet alleen kunt u hierbij dierbare en waardevolle voorwerpen verliezen, ook levert een inbraak soms gevaarlijke situaties voor u of uw gezinsleden op. Met inbraakpreventie voor sloten verkleint u de kans op een inbraak, eventueel in combinatie met beveiligingscomponenten als magneetcontacten of bewegingssensoren in uw woning zelf. Wij spraken met een slotenmaker in Breda om de manieren van inbraakpreventie voor sloten door te nemen voor dit artikel.

Inbraakpreventie met driepuntssloten

Veel woningen hebben een slot wat op een punt met de deurpost verbonden is. Dergelijke sloten zijn echter zeer inbraakgevoelig, omdat het openbreken van de deur met bijvoorbeeld een koevoet een vrij eenvoudige klus is voor inbrekers. Door over te stappen op zogenaamde driepuntssloten wordt uw deur op logischerwijs drie punten met de deurpost verbonden, waardoor het openbreken van de deur veel moeizamer zal gaan. Wanneer een klus teveel tijd kost schrikt het een inbreker af, omdat de kans om betrapt te worden door omwonenden van uw woning hierbij groot is.

Het openbreken van deuren voorkomt u nog meer door een anti-inbraakstrip op uw deur aan te brengen. Deze strip komt tussen de deurpost en deur te zitten, waardoor een koevoet geen houvast heeft en het openbreken niet mogelijk is. Om toch een poging te kunnen doen, zal de inbreker de anti-inbraakstrip moeten verwijderen, wat eveneens teveel tijd zal kosten om eerdergenoemde reden.

Tot slot is ook kerntrekbeveiliging op uw sloten een mogelijkheid. Hierbij wordt het veiligheidsbeslag voorzien van een hard metalen bescherming, wat de cilinder van het slot beschermd tegen uitboren en het uittrekken uit de deur. Het fijne aan deze kerntrekbeveiliging is het feit, dat u niet het volledige slot hoeft te vervangen. U kunt de cilinder van uw huidige slot vervangen door een anti-kerntrek cilinder, waarmee u inbraakpreventie op uw sloten heeft toegepast zonder veel onnodige kosten te moeten maken.