Energie besparen en comfortabel leven, kan dat samengaan?

Energie besparen en comfortabel leven, kan dat samengaan?

Dat kan zeker samengaan! Het is mogelijk om actief energie te besparen, maar wel op een manier dat je op een comfortabele manier kunt blijven leven. Je zult verbaasd zijn hoeveel energie je vandaag al kunt besparen, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Benieuwd naar deze besparingen? Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Isolatie

Heb je CV-leidingen die door koude ruimtes van je huis lopen? Dan is de kans zeer groot dat je hier veel warmte en dus energie verliest! Isolatiemateriaal kan ervoor zorgen dat deze leidingen veel minder warmte en energie verliezen, dit scheelt aanzienlijk in je energieverbruik. Ook gaten en kieren zorgen ervoor dat je onnodig veel energie verbruikt. Denk hierbij aan deuren die niet helemaal goed sluiten en oude ramen met kieren waar warmte door ontsnapt. Door gebruik te maken van tochtstrips kun je veel kieren dichten, ook kun je gaten vaak op een simpele manier dichten.

Slim omgaan met energie

Brand bij jou de kachel vaak op plekken waar je niet of nauwelijks komt? Denk hierbij aan de zolder, de schuur of in die oude kinderkamer die niet meer gebruikt wordt. Verwarm deze ruimtes alleen als dat nodig is, hiermee kun je heel veel energie besparen. Ga je vanavond in zo’n ruimte werken? Zet dan een paar uur eerder alvast de verwarming aan, dan weet je zeker dat het comfortabel is in deze ruimte. Zet ’s nachts de verwarming op 15 graden en doe deze ’s morgens weer aan, ook dit scheelt veel energie. Nieuwe thermostaat kopen? Zorg ervoor dat je kiest voor een slimme thermostaat, waarbij je veel mogelijkheden hebt om op een slimme manier energie te besparen. Dat wordt straks veel energie besparen!

CV-ketel

Ga je binnenkort een nieuwe CV-ketel kopen? Dit kun je tegenwoordig prima online doen. Je kunt op internet veel informatie vinden en de service is minimaal net zo goed als in een winkel. Door te kiezen voor een zuinige, moderne CV-ketel, weet je zeker dat je veel energie gaat besparen ten opzichte van de huidige situatie. Online heb je een ruime keuze aan soorten CV-ketels en verschillende merken, waardoor jij gegarandeerd gaat slagen voor een ketel die bij jou past. Voor welke CV-ketel ga jij?