Een huis kopen als zzp’er

Een huis kopen als zzp’er

Ondertussen zijn er in Nederland 1,1 miljoen Nederlanders die zzp’ers zijn. Dat is 12 procent van alle werkende Nederlanders! Al deze mensen hebben als zzp’er hetzelfde probleem, ze hebben wisselend inkomen. Elke maand hebben ze een ander bedrag wat ze overhouden. Dit kan voor het kopen van een huis best een gedoe zijn. In dit blogartikel lees je meer over het kopen van een huis als zzp’er.

Financiële duidelijkheid

Mocht je als zzp’er een huis willen kopen, dan moet je ervoor zorgen dat je complete financiële situatie bekeken kan worden. De bank wil graag naar jouw inkomen kijken van de afgelopen drie kalenderjaren.

Het proces

Er komt best veel kijken bij een huis kopen. Hieronder lees je een aantal stappen die je goed kunnen helpen:

·         Weet wat voor huis je wil hebben. Veel mensen maken de fout door domweg overal naar te kijken, maar als je van te voren even de tijd neemt om een lijstje met wensen en eisen te maken, kan je veel beter jouw geschikte huis vinden. Je kan er ook voor kiezen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar zit elke dag volop in de huizenmarkt en kan al snel iets vinden wat voor jou je ideale huis kan zijn.

·         Bezichtig meerdere huizen. Het is vrij zeldzaam dat je na de eerste bezichtiging al weet dat dat jouw huis wordt. Daarom moet je alle huizen die je op je lijstje hebt staan gaan bezichtigen.

·         Mocht je je huis hebben gevonden, dan mag je beginnen met onderhandelen. Hierbij is een ding heel belangrijk: niet je hele budget in een keer bieden. Als je dit doet is er geen ruimte meer voor het onderhandelen en dat wil je wel, want het kan je nog wel eens wat geld schelen.

·         Als je bod is geaccepteerd wordt er een koopcontract opgesteld door de verkoopmakelaar. Na het tekenen van het contract heb je nog 3 dagen voordat het contract bindend is, dus wees zeker van je zaak!

Mijn eigen ervaring

Zelf hebben wij ook onlangs een huis gekocht als zzp’er. Dit vonden wij eerst heel spannend, tot dat wij terecht kwamen bij de Hypotheker! Zij hebben ons uitstekend geholpen om ons droomhuis te vinden! Wij kunnen de Hypotheekadviseur Meppel en de Hypotheekadviseur Zwolle aanraden!